Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Φωτιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Το πύρινο μέτωπο είναι σε δύσβατο σημείο, αλλά μέσα σε πολύ πυκνό δάσος και το χωριό της Αγίας Ειρήνης δεν κινδυνεύει άμεσα. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι
Θοδωρής ΠαναγιωτίδηςΣε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά σε δύσβατο σημείο και πυκνή δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, δίχως όμως να κινδυνεύει άμεσα το χωριό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα, που είναι δύσκολο όμως να προσεγγίσουν το σημείο γιατί είναι στο βουνό και έτσι το μεγαλύτερο βάρος της δασοπυρόσβεσης έχει πέσει στις ενισχύσεις από αέρος που αποτελούνται από 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 αεροσκάφη PZL.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική αυτή την στιγμή είναι οι άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Παραμένει αναβαθμισμένο ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Δευτέρα 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο, Δευτέρα 03 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)
Η Γενική  Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα