Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα: Κουκουλοφόροι έκαψαν αυτοκίνητο


Ειρηνικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά...
Επιτέθηκαν και σε διμοιρίες των ΜΑΤ σε Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα - Πετροπόλεμος και «μίνι» οδοφράγματα στη ΘεμιστοκλέουςΝέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα, μετά την απόρριψη του αιτήματος για την αποφυλάκισή της, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας -και συγκεκριμένα στα Προπύλαια.
Στην Αθήνα, η πορεία των περίπου 600-1.000 αλληλέγγυων, υπό την «διακριτική» παρουσία της Αστυνομίας, έφτασε έξω από τη Βουλή, με συνθήματα υπέρ της Ηριάννας και κατά της δικαστικής απόφασης.
Μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα κουκουλοφόρων κατέβηκε στα Εξάρχεια, όπου επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) και την Βαλτετσίου με μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, στη διασταύρωση της Κωλέττη με την Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια.
Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν προς την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων. Στην πορεία τους, οι αντιεξουσιαστές έστησαν «μίνι» οδοφράγματα στην Θεμιστοκλέους και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έσπευσαν στην περιοχή.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων». Η πορεία ολοκληρώθηκε, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της χθεσινής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για την Ηριάννα, ξέσπασαν επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε το βράδυ στην Ερμού, όπου αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας κυριολεκτικά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και παραδίδοντας τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας στο χάος.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα