Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο σάτυρος του Βόλου «Πλούσιος» μανάβης, επαγγελματίας παιδεραστής


Σχεδόν κανένας στο Βόλο δεν ξαφνιάστηκε με τη σύλληψη του 55χρονου στην Κέρκυρα όπου έκανε «διακοπές» με 15χρονη - Η «γκαρσονιέρα» στο μανάβικο και τα «παζάρια» με τη μάνα τηςΛαχαναγορά Βόλου, χαράματα καθημερινής. Ενας ψηλός 55χρονος άνδρας, γνώριμος σε όλους, ο Δημήτρης, προμηθεύεται φρούτα και λαχανικά για το μαγαζί του, ένα μίνι μάρκετ-μανάβικο που διατηρεί στη Νέα Ιωνία Βόλου.
Οι κουβέντες του δεν επικεντρώνονται στην καλή ντομάτα και τις χαμηλές τιμές, αλλά στις ερωτικές περιπτύξεις του με «πιτσιρίκες» και τις «άπαιχτες» ερωτικές του επιδόσεις. Κάποιοι κουνάνε αδιάφορα το κεφάλι, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ακούν τις ιστορίες του, άλλοι του λένε να «πάψει», ενώ κάποιοι τρίτοι γελούν δυνατά αδυνατώντας να πιστέψουν τα λεγόμενά του. Ισως και να το παρατραβάει. Σίγουρα το παρατραβάει. Για τους περισσότερους, αυτό που τον κάνει να υπερβάλλει είναι τα τόσα χρόνια γάμου σε συνδυασμό με την κρίση μέσης ηλικίας, με αποτέλεσμα να μεγαλοποιεί πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Ορισμένοι, ωστόσο, γνωρίζουν την αλήθεια. Την πικρή αλήθεια της αρρώστιας του που τον ωθεί να βρίσκει ικανοποίηση στο πλάι νεαρών κοριτσιών, σχεδόν παιδιών. Γνωρίζουν, αλλά δεν μιλούν. Αν μιλήσουν θα βρουν τον μπελά τους. Αν δεν μιλήσουν θα έχουν την ησυχία τους. Ετσι προτιμούν το δεύτερο. Η κοινωνία είναι μικρή και η σιωπή τους ισοδύναμο ατιμωρησίας. Ανάμεσα στο ακροατήριο του «ερωτύλου» Δημήτρη υπάρχει ωστόσο ένας άνδρας που δεν ανέχεται να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στις βρωμιές του. Που θέλει να βοηθήσει τις «πιτσιρίκες» να απαλλαγούν από εκείνον, να βρουν το δίκιο τους, να κάνουν μια νέα αρχή πλάι σε έναν υγιή έρωτα. Ετσι, λοιπόν, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια ο εν λόγω άνδρας σήκωσε το ακουστικό και κατήγγειλε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τις ερωτικές περιπτύξεις του 50χρονου τότε Δημήτρη με ένα 15χρονο κορίτσι...

Ο έρωτας που οδήγησε τη 15χρονη στο ψυχιατρείο

«Οχι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, εδώ στην περιοχή δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε ότι ο άνδρας που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα ήταν ο Δημήτρης. Ηταν γνωστό ότι την έπεφτε σε μικρές και πως είχε μετατρέψει το υπόγειο του μανάβικού του σε γκαρσονιέρα», λέει πρόσωπο που τον γνωρίζει καλά και συνεχίζει: «Ηταν σχεδόν πριν από πέντε χρόνια όταν όλη η γειτονιά έμαθε για τις ερωτικές περιπτύξεις του με ένα ανήλικο κοριτσάκι. Το κοριτσάκι αυτό έμενε στις εργατικές κατοικίες και μεγάλωνε μόνο με τη μητέρα του και τους αδελφούς του και ήταν περισσότερο αγαθό απ’ ό,τι έπρεπε.

Ο Δημήτρης πούλησε στη μικρή έρωτα. Της αγόραζε πράγματα, την κερνούσε κάνα παγωτό, της έλεγε πόσο όμορφη ήταν και εκείνη τον ερωτεύθηκε τρελά. Πολλοί γείτονες είχαν δει τη μικρή να μπαινοβγαίνει στο μαγαζί του, το οποίο παρέμενε ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν ότι κάτι άσχημο γινόταν στο υπόγειο του μανάβικου, στο οποίο υπήρχε στρώμα και κρεβάτι. Είχαν ακούσει κατά καιρούς περίεργους κρότους και φωνές κοριτσιών. Οταν ο ένας από τους δύο αδελφούς της υποψιάστηκε ότι ο Δημήτρης την εκμεταλλεύεται, πήγε στο μαγαζί του και χτυπούσε τα τζάμια. Εγινε μεγάλη φασαρία.

Κάποια στιγμή ένας συντοπίτης μας τηλεφώνησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και κατήγγειλε το γεγονός. Ωστόσο οι αρμόδιοι απάντησαν ότι είναι δύσκολο να γίνει κάτι και ότι η καταγγελία έπρεπε να γίνει από το κορίτσι ή την οικογένειά του. Οχι, στην Αστυνομία δεν πήγε ποτέ κανείς γιατί κανένας δεν ήθελε μπλεξίματα μαζί του. Οταν κάποια στιγμή βρήκε μια άλλη κοπέλα και την παράτησε, εκείνη τρελάθηκε. Δεν μπορούσε να το ξεπεράσει με τίποτα. Για καιρό γυρνούσε σαν χαμένη, υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων, μέχρι που έφτασε να νοσηλευθεί και σε ψυχιατρείο. Δεν ξέρουμε τι απέγινε η μικρή. Κάποια μέρα εξαφανίστηκε από την περιοχή μας μαζί με τη μητέρα της. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ’ όλα είναι ότι το παιδάκι αυτό δεν θα δικαιωθεί ποτέ. Εύχομαι μόνο να έχει συνέλθει και να είναι καλά στην υγεία και στην ψυχή της».

Ο «πλούσιος» Δημήτρης και τα παζάρια

Ολοι γνώριζαν, κανείς δεν μιλούσε. Στην παραπάνω θλιβερή διαπίστωση οδηγούν όλοι οι ψίθυροι, όλα τα λόγια και όλες οι μνήμες των γειτόνων του «οικογενειάρχη» Δημήτρη με «την ευκατάστατη σύζυγο, τα πολλά χρήματα και τα μεγάλα σπίτια». Οι ίδιοι ψίθυροι, τα ίδια λόγια και οι ίδιες μνήμες ζωντανεύουν σήμερα και απέναντι στο πρόσωπο της 40χρονης Ρ., της μητέρας της 15χρονης Κ. που πέρασε ένα μαρτυρικό διήμερο στο Νησί των Φαιάκων στην αγκαλιά του 55χρονου Δημήτρη.

Σκιαγραφώντας την εικόνα του, κάτοικοι του Βόλου περιγράφουν έναν άνδρα γυμνό από αναστολές, με τη μάσκα του οικογενειάρχη στο πρόσωπο και τη μανία της αυτοπροβολής στη συμπεριφορά. Σφιχτό στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι σε υπαλλήλους και προμηθευτές, ανοιχτοχέρη, όμως, απέναντι στις πιτσιρίκες. «Ολοι απορούσαμε πώς τον ανέχεται η γυναίκα του με την οποία, απ’ ό,τι έλεγε ο ίδιος, ζούσαν εντελώς συμβατικά», υποστηρίζει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Ο Δημήτρης ήταν γνωστός για την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια και την καλή ζωή. Εμενε σε μια καλή συνοικία της πόλης, ενώ έλεγε ότι έχει αρκετά ακόμη σπίτια, ένα εκ των οποίων στην Αράχοβα και άλλο ένα στην Αφησσο.

Στην πόλη κυκλοφορούσε με ένα φορτηγό Mercedes, με το οποίο έκανε τα ψώνια του για το μαγαζί, ενώ για τις βραδινές του εξόδους επέλεγε ένα τζιπ Mazda. Από την άλλη, η Ρ., η μητέρα της 15χρονης Κ. με την οποία έκανε διακοπές στην Κέρκυρα όπου και συνελήφθη, ήταν μια γυναίκα πολύ φτωχή αλλά βαθιά φιλοχρήματη: απ’ όσο γνωρίζω έχει πέντε παιδιά (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) από τρεις-τέσσερις διαφορετικούς άνδρες, ενώ το τελευταίο διάστημα την επισκεπτόταν συχνά και κάποιος άνδρας που κυκλοφορούσε με ένα Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια. Εκείνη έκανε διάφορες περιστασιακές δουλειές, όπως λαντζέρισσα και καθαρίστρια, έπαιρνε επιδόματα από την Πρόνοια, ενώ τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα, αφημένα στην τύχη τους. Με τον Δημήτρη, τον 55χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, γνωρίζεται πολλά χρόνια και όπως όλοι ξέρουμε του είχε “πασάρει” τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία σήμερα πλησιάζει τα είκοσι, έναντι αδράς αμοιβής.

Η κοπέλα μπαινόβγαινε συνεχώς στο μαγαζί του ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τον συνόδευε και στα ψώνια του στη λαχαναγορά του Βόλου. Πριν από λίγο καιρό, όταν αρραβωνιάστηκε, του είπε ότι δεν μπορούν να βλέπονται άλλο. Τότε η μάνα της πρότεινε να πάρει τη θέση της η μικρότερη κόρη της, η 15χρονη σήμερα Κ. Και ο Δημήτρης δέχτηκε. Εκτοτε η μικρή μπαινόβγαινε συνέχεια στο μαγαζί του και εκείνος της αγόραζε ρούχα και την πήγαινε συχνά στο σχολείο. Η μάνα όχι μόνο τα ήξερε όλα, αλλά ήταν εκείνη που τα είχε σχεδιάσει. Θα σας πω μόνο ένα περιστατικό: μια μέρα, τον χειμώνα που μας πέρασε, η μικρή βρισκόταν μαζί του στο υπόγειο του μαγαζιού όταν μπούκαρε μέσα η μάνα με τη μεγαλύτερη κόρη και του είπαν: “ Ή μας δίνεις τα τριάμισι χιλιάρικα που έχεις φυλαγμένα ή θα σε καταγγείλουμε στην Αστυνομία”. Εκείνος τα έδωσε.

Μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις. Για εκβιασμούς, βρώμικα χρήματα και μαύρες ψυχές. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι πριν από περίπου οκτώ μήνες ο Δημήτρης τούς είχε νοικιάσει ένα σπίτι στην περιοχή της Νέας Ιωνίας απ’ όπου έφυγαν πριν από δυο-τρεις βδομάδες, αφού πρώτα τους είχαν κόψει το ρεύμα και το νερό. Κανείς δεν τους ήθελε στη γειτονιά και όλοι γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε η μάνα τις κόρες της: σαν εμπόρευμα και τίποτε παραπάνω».

Η στιγμή της αποκάλυψης και της απόλυτης ντροπής

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου, γύρω στις 11, όταν ο 55χρονος Δημήτρης πέρασε το κατώφλι ενός ξενοδοχείου στην περιοχή Πέραμα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας. Δίπλα του έστεκε ένα όμορφο κορίτσι, η 15χρονη Κ. Εκείνος ζήτησε στη ρεσεψιόν «ένα πολύ καλό δωμάτιο με όλες τις ανέσεις και διπλό κρεβάτι». Ο ξενοδόχος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν του άρεσε ούτε ο τρόπος του άνδρα, ούτε και το σκυθρωπό πρόσωπο του κοριτσιού που τον συνόδευε.

Ωστόσο έδωσε τα κλειδιά ενός δωματίου και την εντολή στους υπαλλήλους του να τον παρακολουθούν διακριτικά. Το βράδυ κύλησε χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό. Το πρωινό της επόμενης μέρας οι καμαριέρες άκουσαν το 15χρονο κορίτσι να φωνάζει: «Μη μ’ αγγίζεις! Αφησέ με ήσυχη, θέλω να φύγω!». Λίγα λεπτά αργότερα ο περίεργος άνδρας βγαίνει με την 15χρονη από το ξενοδοχείο ενώ οι καμαριέρες ανακαλύπτουν κηλίδες αίματος στα σεντόνια, ενημερώνουν τον ξενοδόχο και αυτός με τη σειρά του την αστυνομία.

Στην αστυνομία δίνει και τον αριθμό του αυτοκινήτου του 55χρονου, ενώ ενημερώνεται και ο διευθυντής του Corfu TV Διονύσης Μάμαλος, ο οποίος βγάζει το θέμα στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, λίγο προτού μπει στο πλοίο της γραμμής, για να συλληφθεί εν συνεχεία και η μητέρα της 15χρονης στον Βόλο και να οδηγηθεί και αυτή με τη σειρά της στην Εισαγγελία Κέρκυρας. Την επόμενη μέρα η σύζυγος του 55χρονου απαντά στα ερωτήματα των περίεργων γειτόνων με τη φράση: «Ο,τι θέλετε να μάθετε να πάτε να ρωτήσετε τη μάνα του κοριτσιού και τον πρώην άνδρα μου. Οχι εμένα!». Κατά κάποιον περίεργο τρόπο το κρεβάτι και το στρώμα που βρίσκονται στον υπόγειο χώρο του μίνι μάρκετ-μανάβικου εξαφανίζονται μυστηριωδώς.

Στην απολογία του ο 55χρονος παιδεραστής ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πήγε στην Κέρκυρα με την Κ. για να της δείξει το... υδάτινο πάρκο της περιοχής και πως μεταξύ τους συνέβησαν όλα τα υπόλοιπα εκτός από ερωτική πράξη. Κάτι ανάλογο ισχυρίστηκε και η 40χρονη Ρ., μητέρα της 15χρονης Κ., η οποία αν και αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς ότι η ίδια είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για το ταξίδι στην Κέρκυρα, στη συνέχεια τα γύρισε ισχυριζόμενη ότι δεν είχε δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή της στον δράστη για το ταξίδι αυτό και πως θεωρούσε ότι η κόρη της βρισκόταν στην Κέρκυρα με... φίλες.

Οσο για το παιδί, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα της ψυχολόγοι προκειμένου να τη στηρίξουν στη δοκιμασία που βιώνει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη μέρα χρειάστηκαν δεκαπέντε ολόκληρες ώρες προκειμένου η μικρή να παραδεχθεί ότι δέχθηκε ασελγείς ενέργειες από τον συλληφθέντα. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο συλληφθείς, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος με τις κατηγορίες αποπλάνησης παιδιού, κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του κατ' εξακολούθηση, ασέλγειας σε ανήλικη έναντι αμοιβής και απόπειρας βιασμού ενώ την προφυλάκιση της 40χρονης μητέρας της 15χρονης αποφάσισαν ομόφωνα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κέρκυρας.

Σήμερα στην περιοχή του Βόλου κυκλοφορεί ήδη η είδηση ότι μετά το επίμαχο περιστατικό ακόμη πέντε θύματα του 55χρονου κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του. Αλήθεια ή ψέματα, φήμες ή γεγονότα, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν και οι αθώες παιδικές ψυχές να πετάξουν από πάνω τους τη σαπίλα εκείνων που στάθηκαν δίπλα τους σαν «φίλοι» και «γονείς»...




Οσα φέρεται να είπε η 15χρονη στην κατάθεσή της

Η Κ. ήταν μόλις 13 ετών όταν ο 53χρονος τότε Δημήτρης, έχοντας διακόψει τις ερωτικές του περιπτύξεις με τη μεγαλύτερη αδελφή της, αποφάσισε να τη μετατρέψει στο επόμενο θύμα του. Τότε η μικρή περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τη γιαγιά της, μια γυναίκα η οποία έτρεφε μεγάλη συμπάθεια στο πρόσωπο του «επιχειρηματία» της Νέας Ιωνίας Βόλου. Εκείνος «φρόντιζε» τα κορίτσια, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση επισκεπτόταν το σπίτι τους φορτωμένος με δώρα και τρόφιμα από το μίνι μάρκετ-μανάβικο που διατηρούσε στην περιοχή. Τότε ήταν η εποχή που στάθηκε δίπλα της σαν «προστάτης» πηγαίνοντάς τη στο σχολείο και τότε, στα 13 της μόλις χρόνια, άρχισε να τη χαϊδεύει στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. Η μικρή τού ζητούσε να μην το κάνει. Του έλεγε πως αυτό που της κάνει την ενοχλεί. Οτι πρέπει να συνέλθει και να σταματήσει. Εκείνος σταματούσε για λίγο, για μερικά μόνο 24ωρα, για να επανέλθει... δριμύτερος στα αρρωστημένα ένστικτά του.

Κάποια στιγμή, γνωρίζοντας την οικτρή οικονομική κατάσταση της οικογένειας και την αδιαφορία της μάνας, ο Δημήτρης ζητάει από την 15χρονη Κ. να εργαστεί στο μανάβικό του. Η μικρή δέχεται. Τα 15 ευρώ που της δίνει ημερησίως της φαίνονται καλά χρήματα, μια ανάσα στη δύσκολη ζωή της. Λίγες ημέρες αφότου η Κ. πιάνει δουλειά, ο Δημήτρης ξεκινά και πάλι να την παρενοχλεί σεξουαλικά ενώ της «συστήνει» και την ερωτική φωλιά που κρύβει στο υπόγειο του μαγαζιού του, η οποία είναι εξοπλισμένη με δυο στρώματα και μια λάμπα. Εκεί προσπαθεί να τη φιλήσει, να την πείσει ότι όσα κάνουνε οι δυο τους δεν είναι κάτι κακό. Εκείνη, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, του λέει ότι αν δεν σταματήσει θα αναγκαστεί να παρατήσει τη δουλειά. Για μια εβδομάδα ο επιχειρηματίας δεν την ακουμπά, ενώ φροντίζει να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις της πηγαίνοντάς την για ψώνια στην πόλη. Το υπόγειο είναι, ωστόσο, ξανά ο επόμενος προορισμός της μικρής. Αυτή τη φορά ο 55χρονος είναι πιο πιεστικός, πιο απόλυτος για το τι θέλει να του κάνει και ποια είναι τα πράγματα που θέλει να κάνουν μαζί. Εκείνη τον ακούει και μαζί του κάνει, σε καθημερινή βάση, τα πάντα εκτός από την ερωτική πράξη.

Τον περασμένο Νοέμβριο όταν η 40χρονη μάνα της μικρής τους πιάνει γυμνούς στο υπόγειο του μαγαζιού. Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η μικρή, η μητέρα της έκανε άνω κάτω το μαγαζί ενώ απείλησε τον 55χρονο ότι θα του κάνει μήνυση. Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017, οι σχέσεις της οικογένειας με τον επιχειρηματία αποκαταστάθηκαν πλήρως με κοινές εξόδους σε ταβέρνες της περιοχής, τα ψώνια να επιστρέφουν στο σπίτι και το βρώμικο παιχνίδι του 55χρονου να μπαίνει ξανά σε εφαρμογή. Γύρω στα τέλη Μαΐου, ο 55χρονος προτείνει στην Κ. να πάνε μαζί ένα ολιγοήμερο ταξίδι αναψυχής στην Κέρκυρα για ψώνια και διασκέδαση.

Εκείνη δέχεται, ενώ και η μητέρα της δίνει τη συγκατάθεσή της για το ταξίδι αυτό. Οι δυο τους αναχωρούν οδικώς από το Βόλο και περνούν το κατώφλι ενός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα το πρωινό Παρασκευής 7 Ιουλίου. Η μικρή μέχρι εκείνη τη στιγμή πιστεύει ότι θα κοιμηθούν σε χωριστά κρεβάτια, ενώ εκείνος της λέει ότι αναγκάστηκε να κλείσει διπλό κρεβάτι γιατί το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο. Το πρωί κάνουν βόλτες στην πόλη της Κέρκυρας και της αγοράζει μπλούζες και βραχιόλια. Η μέρα περνάει και όταν επιστρέφουν το βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, η μικρή βγαίνει στο μπαλκόνι και παίζει με το κινητό της. Εκείνος, κάθεται δίπλα της και αρχίζει να την χαϊδεύει στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. Οταν η μικρή βάζει τις φωνές εκείνος σηκώνεται και της λέει ότι θα πάει για ύπνο...

Η 15χρονη περιμένει να περάσει μία ολόκληρη ώρα. Για να τον πάρει ο ύπνος, για να μην την ενοχλήσει ξανά. Πατώντας στα δάχτυλα των ποδιών της, μπαίνει στο δωμάτιο γύρω στη 1 τα ξημερώματα. Εκείνος υποδύεται τον κοιμισμένο και όταν το παιδί ξαπλώνει δίπλα του, της επιτίθεται με ερωτική διάθεση. Του λέει να σταματήσει. Δεν σταματά. Της λέει ότι του λείπει πολύ, ότι θέλει να ξανασμίξουν. Την παρακαλάει να του κάνει αυτό που του κάνει πάντα, να θυμηθούν μαζί τα παλιά...

Το μαρτύριο της Κωνσταντίνας επαναλαμβάνεται στις 06.45 της επόμενης μέρας, όταν οι ερωτικές ορέξεις του 55χρονου φουντώνουν και πάλι στο πλάι του ανήλικου κοριτσιού. Η μικρή φωνάζει και τον απωθεί ξανά. Εκείνος σταματάει και η Κ. ξανακοιμάται για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, παίρνουν το πρωινό τους στο ξενοδοχείο και κατευθύνονται για το υδάτινο πάρκο «Aqualand» της Κέρκυρας. Το ρολόι γράφει 2 το μεσημέρι όταν άνδρες της Ασφάλειας συλλαμβάνουν τον 55χρονο παιδεραστή στο λιμάνι της πόλης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα