Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η ΕΜΥ προειδοποιεί! Έρχονται έντονα φαινόμενα. Πού και πότε θα χτυπήσουν

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι, έτσι από σήμερα, Τετάρτη (26/07/2017) αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι έντονα.
Αναλυτικά, στην Αττική σήμερα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος ο καιρός στην Κω. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα δυτικά

δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις, οι οποίος βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα τμήματα η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 και στην Κρήτη 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο, Πέμπτη (27/07) στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστικού στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα