Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

"Οι μύθοι του Αισώπου" στην Καλαμάτα


Η παράσταση "Οι μύθοι του Αισώπου" έρχεται στο Κάστρο Καλαμάτας το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Γιώργου Πούλη.
Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο (27210 87902) και το εισιτήριο κοστίζει στην προπώληση 7 και στο ταμείο 9 ευρώ. Για πληροφορίες: 6974-797109.Το Μικρό Θέατρο Λάρισας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για 7ο συνεχές καλοκαίρι και έπειτα από τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε με τις παραστάσεις του “Ασχημόπαπο”, "Ο βασιλιάς των λιονταριών", “Πεντάμορφη και το τέρας”, “Ο λύκος και τα 3 γουρουνάκια” συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έρχεται για 7η συνεχή χρονιά με νέα παραγωγή.
Ο Αίσωπος με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας.
Είναι πάμπολλες οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά.
Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την την εποχή, το χρόνο, τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη.
Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, το κοινό θα δει μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου, όπου αναλαμβάνουν δράση το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού, το κοράκι και άλλα ζώα, που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά. Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος.

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Αννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης. Κείμενο: Γιώργος Πούλης, σκηνικά - ειδικές κατασκευές - σχεδιασμός κοστουμιών: Βαλεντίνο Βαλάσης, μουσική επιμέλεια: Χρύσα Καζάκου, κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Ψύρρα, σχεδιασμός φωτισμών: Πασχάλης Λόκας, γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης.

Για πληροφορίες - κρατήσεις: 6974-797109. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα