Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Σκουρλέτης: Ουδέποτε ο Βαρουφάκης παρουσίασε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, διαψεύδοντας τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
και τονίζοντας ότι ουδέποτε ο τελευταίος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, είτε στη κυβερνητική επιτροπή, σχέδιο για παράλληλο νόμισμα.
Σκουρλέτης: Ουδέποτε ο Βαρουφάκης παρουσίασε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα
Παράλληλα, τόνισε ότι μόνη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λύση εντός της ΕΕ.
«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενα ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη ότι τον Μάρτιο του 2015 είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επεξεργαζόταν κρυφά σχέδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη.
«Μπορεί να θέλετε ένα "φιλμ νουάρ" που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στη κριτική που δέχθηκε, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας στις αγορές, κάνοντας λόγο για «ένδειξη εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα μας που δημιουργούν θετικές προοπτικές».
πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα