Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Εφημερίδες: Financial Times εσείς, Φρουζή εμείς!

Το δημοσίευμα των FT κάνουν κεντρικό τους θέμα Η ΑΥΓΗ και η ΕΦΣΥΝ. Η ΑΥΓΗ γράφει: «Επιτελικό πλυντήριο μαύρου χρήματος, δημοσίευμα-κόλαφος των FT για την κυβέρνηση», και η ΕΦΣΥΝ: «Βρόμικη διάταξη για το βρόμικο χρήμα, δημοσίευμα FT, διεθνής διασυρμός»

Στο Κύριο Άρθρο της η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ σημειώνει: «Όταν η ναυαρχίδα του παγκόσμιου φιλελεύθερου οικονομικού Τύπου εγκαλεί μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση για ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την ενίσχυση της διαφθοράς, τότε αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο… νεοφιλελευθερισμού»

-Το σκάνδαλο Novartis επιλέγει ως πρώτο θέμα ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Novartis, Χαϊδεμένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ». Για το ίδιο θέμα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει αυτό που είπε ο Φρουζής: «Ο Τζίρος της Νοβάρτις εκτοξεύθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης ΤΑ ΝΕΑ: «Ελευθέρας είχε ο Φρουζής στο ΣΥΡΙΖΑ». Στο σημείωμά του ο Γ. Πρετεντέρης με τίλτο «Ερώτημα» γράφει για την
«δικαστική κανονικότητα» αφού η δικογραφία για τη Novartis θα αφαιρεθεί από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς του Α.Π. και θα πάει στους εφέτες ανακριτές. Τελικά το ερώτημά του δεν αφορά το σκάνδαλο καθεαυτό αλλά πως «αυτό χρησιμοποιήθηκε»! Και ερωτά: «πώς βρέθηκε στη λίστα των κατηγορουμένων ο Πικραμμένος;» Για το ίδιο θέμα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει: «Θεσμική εκτροπή: Στο φως το όνομα προστατευόμενης μάρτυρος». Μετά από ερώτηση βουλευτών της ΝΔ ουσιαστικά ο Φρουζής αποκάλυψε το όνομα προστατευόμενης μάρτυρος. Ποιοι δεν θέλουν να διερευνηθεί το σκάνδαλο; Διερωτάται η εφημερίδα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει πρώτο θέμα: «Εμφύλιος Βρούτση-Μηταράκη, η πρώτη σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση.» Ο υφυπουργός αποκάλυψε στους Reuters το σχέδιο πώλησης 12 δις χρεών στα ταμεία και ο Βρούτσης τον διέψευσε. Για το ίδιο θέμα στα ΝΕΑ: Διαρροές και διαψεύσεις για πώληση οφειλών στα ταμεία σε funds.

ΕΣΤΙΑ: Στο ράφι της ιστορίας το Πολυτεχνείο σχέδιο μετατροπής της ΑΣΟΕΕ σε νέο στρατηγείο ανομίας

-Η αριστερά ελλείψει ιδεών κάνει καριέρα στην πατρίδα μας ως «θύμα», γράφει ο διευθυντής της Εστίας Μ. Κοττάκης στο άρθρο του. "Ως κλαίουσα από τα χημικά και ως δαρμένη από τα ΜΑΤ, παίζοντας πολλές φορές θέατρο όπως οι ποδοσφαιριστές που γλιστρούν και κάνουν τους τραυματισμένους. Με την παραμικρή αφορμή σηκώνει τους τόνους για να φέρει τη συζήτηση στο αστυνομικό κράτος… Είναι όρος επιβίωσης γι’ αυτούς. Γι’ αυτό και προκαλούν…" Η δεξιά λες και δεν έχει πάρει το μάθημά «συμπεριφέρεται σαν συμπαίκτης στην οξύτητα» (Το ίδιο έγραφε και αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ χθες). «Τι δουλειά έχουν οι συνδικαλιστές τις αστυνομίας να λειτουργούν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, τι δουλειά έχει ο κ. Μπαλάσκας να δηλώνει ότι «είναι έτοιμες οι φυλακές για όποιον ρίξει μολότοφ»… γίνονται οι καλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας της αριστεράς…»

Άλλα θέματα:

Έβγαλε την «περικεφαλαία» ο Μητσοτάκης, συνάντηση με Ζάεφ (ΑΥΓΗ). Στα ΝΕΑ ο Μ. Μητσός με τίτλο «Ομπρέλα» γράφει για το σήμα στα μακεδονικά προϊόντα και σημειώνει: σώθηκε ο «μακεδονικός χαλβάς» και δεν θα μας κατηγορήσουν «ότι δεν τηρούμε την συμφωνία» αλλά και εκτονώνεται η κατάσταση με αυτούς που ήθελαν «αναθεώρηση της συμφωνίας»!

-Αυτοδιοίκητο ΚΕΘΕΑ: ό,τι δεν ελέγχεται καταργείται(ΑΥΓΗ)

-(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) «Η τελευταία ευκαιρία για την Ελευσίνα, οι λύσεις του ΥΠΠΟ»(αφορά την πολιτιστική πρωτεύουσα). «Νέα αιματοχυσία στο Ιράκ». Και άρθρο στην πρώτη σελίδα του Νίκου Κωνσταντάρα: «Η Γαληνοτάτη και τα κύματα»: συνδέει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενετία με την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το εκτενές δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο: «Κενό 15,8 τρις δολαρίων παγκοσμίως για τις συντάξεις. ΠΡΟΤΑΣΗ αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων!»

-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: -Στη στήλη Περίπτερο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ και τίτλο «Απέλασις» προτείνεται μετ’ επιτάσεως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δομές φιλοξενίας μεταναστών αλλά δομές κρατήσεως, φυλακές δηλαδή! Θεωρεί δε άνω ποταμών την εγκατάσταση μουσουλμάνων σε μοναστήρια.

Τίτλοι








Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πιο αυστηρές οι μετεγγραφές (Για μια ακόμα φορά η εφημερίδα προτάσσει θέματα που είναι σχετικά με την παιδεία)

Η ΑΥΓΗ: Επιτελικό πλυντήριο μαύρου χρήματος, δημοσίευμα-κόλαφος των FT για την κυβέρνηση

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βρόμικη διάταξη για το βρόμικο χρήμα, δημοσίευμα FT, διεθνής διασυρμός

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Novartis, Χαϊδεμένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμφύλιος Βρούτση-Μηταράκη, η πρώτη σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση. ΕΣΤΙΑ: Στο ράφι της ιστορίας το Πολυτεχνείο σχέδιο μετατροπής της ΑΣΟΕΕ σε νέο στρατηγείο ανομίας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαχητική υπεράσπιση του ασύλου, στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στις ζωές και στη ζωή

ΚΟΝΤΡΑ: «Έκαψε» την υποψηφιότητα του Α. Σαμαρά για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος με την έκδοση των απομνημονευμάτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΤΑ ΝΕΑ: Μεγάλες εισφορές για μεγάλη σύνταξη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τιμές βορείων προαστίων στο κέντρο της Αθήνας

Πηγή: ARTI news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα