Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η θέση της κ. Σταματία Αλεξοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στα θέματα της 30/2020 ΕΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης του Δ.Σ Τριφυλίας





Στο 1ο Θέμα Η.Δ. <<Έγκριση ΕΚΤΑΚΤΗΣ Συνεδρίασης Δ.Σ Τριφυλίας την 25-11-2020 με τα παρακάτω θέματα>> Ψηφίζω ΥΠΕΡ
Στο 2ο Θέμα Η.Δ. <<Έγκριση δωρεάς RAPID TEST διάγνωσης κορωνοιού covid-19 προς τις δημόσιες Υγειονομικές μονάδες που εδρεύουν εντός των ορίων του Δήμου Τριφυλίας>>:Συμφωνώ στη δωρεά Rapid Test στις μονάδες υγείας του Δήμου μας για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου αφού γίνει η προμήθεια. θα πρέπει να υλοποιηθούν δράσεις διενέργειας στην περιοχή μας ξεκινώντας από όλους τους εργαζόμενους του Δήμου . Οι εργαζόμενοι (με πρώτους της υπηρεσίας Καθαριότητας) και τα στελέχη της διοίκησης πρέπει να κάνουν test ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί έρχονται σε επαφή με κόσμο. Από τον προηγούμενο μήνα έχει ξεκινήσει ελαιοσυγκομιδή με απροσδιόριστο αριθμό εργατών γης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι αλλοδαποί. Επίσης, στο Δήμο μας διαμένουν Ρομά. Πρέπει να υποβληθούν σε test. Ο Δήμος μας πρέπει να μεριμνήσει για όλους τους συνδημότες μας και κατοίκους να κάνουν test όσο περισσότεροι γίνεται. Να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή τους σε προγραμματισμένα test που θα γίνουν στις πόλεις και τα χωριά μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα δίχτυ προστασίας από τον κορωνοϊό στην τοπική κοινωνία μας .
Ο Ιατρός Εργασίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Ευθύμιος Ν. Θανασιάς έχει καταθέσει πρόταση με το σκεπτικό της οποίας συμφωνώ. Πιστεύω όμως και προτείνω την προμήθεια όσο το δυνατόν περισσότερων Rapid Test για να γίνουν και περισσότεροι έλεγχοι. Η κυβέρνηση και το ΥΠΕΣ ενέκριναν και επιπλέον χρηματοδότηση (έκτακτη επιχορήγηση) των Δήμων και του Δήμου Τριφυλίας με 142.811,15 ευρώ και άρα υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα για την προμήθεια των Rapid Test. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρέπει να καταρτιστεί συγκεκριμένο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για να μην μείνει εκτός ελέγχου κανένας συνδημότης μας ή εργάτες γης ή Ρομα. Ψηφίζω ΥΠΕΡ της δωρεάς Rapid Test και ζητώ να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Σταματία Αλεξοπούλου – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα