Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η ευθύνη για στέγαση εργατών γης με κορονοϊό


Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πετά η κυβέρνηση το μπαλάκι της εξεύρεσης χώρου, στον οποίο θα μπαίνουν καραντίνα όσοι αλλοδαποί εργάτες γης βρεθούν θετικοί σε τεστ κορονοϊού.
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΔΥ θα διεξάγει τεστ για τον κορονοϊό σε όλο το νομό κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου: "Σε επικοινωνία, που είχα στις 17 Νοεμβρίου με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, συζητήσαμε:
• Πρώτον, τα προβλήματα, που έχουν προκύψει στη φετινή συγκομιδή του ελαιοκάρπου λόγω της πανδημίας, με την έλλειψη εργατών και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στις διατάξεις που αφορούν το εργόσημο.
• Δεύτερον, την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των αγροτών και γενικά όλων των πολιτών από την πανδημία.
Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στη διευκόλυνση της έλευσης των εργατών γης από γειτονικές χώρες, με την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα σύνορα και την παρουσία σε όλη τη Μεσσηνία κλιμακίων του ΕΟΔΥ, για την υποβολή σε τεστ των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών εργατών.
Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, σε δεύτερη επικοινωνία μας γνωστοποίησε την απόφασή τους να προχωρήσει ο ΕΟΔΥ σε ευρύ πρόγραμμα για διεξαγωγή τεστ σε όλο τον νομό. Από την Περιφέρεια θα πρέπει σύντομα να εξευρεθεί χώρος για αυτούς που τίθενται σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί για την πρόληψη της πανδημίας και λόγω της ελαιοκομικής περιόδου.
Ευχαρίστησα τον κ. υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του για τον νομό μας".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα