Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Πρόγραμμα για επαγγελματίες αλιείς


Δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για «Αγορά και Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Συσκευών Διαβίβασης Δεδομένων ΣΔΕ (VMS)-ERS-AIS», όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Δικαιούχοι είναι οι επαγγελματίες αλιείς που έχουν την υποχρέωση καταγραφής και διαβίβασης δεδομένων της δραστηριότητάς τους, και συγκεκριμένα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες (κατά τον ορισμό του Κανονισμού υπ’ αριθ. 508/2014) αλιευτικών σκαφών, που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους (επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ)
Στην παρούσα δράση μπορούν να ενταχθούν ως δυνητικοί δικαιούχοι και οι παλαιοί υπόχρεοι-χρήστες των συσκευών (όπως αναφέρονται παρακάτω), αντικαθιστώντας τις παλαιές, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν χρονικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από την προηγούμενη χρηματοδότηση: Αλιείς με επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη μήκους 12 μέτρων και άνω. Αλιείς με άδεια αλίευσης σε διεθνή ύδατα. Αλιείς με άδεια αλίευσης τόνου (BFT), ή/και άδεια αλίευσης ξιφία (SWO) ή/και μακρύ πτερουτόνου (ALB). Αλιείς με άδεια γρι-γρι ή βιντζότρατας (SB) μήκους κάτω των 12 μέτρων.
Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ εντύπου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.
Το Έντυπο Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, όπως και όλα τα συνοδευτικά έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους: του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.alieia.minagric.gr), της ΕΥΔΕΠΑλΘ (https://alieia.gr), της ΚΤΠΑΕ (https://www.ktpae.gr), του ΕΣΠΑ (https://www.espa.gr).
Το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) θα δέχεται αιτήσεις έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 που ορίζεται ως λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής χρηματοδότησης.
Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το γραφείο υποστήριξης της δράσης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email: alieia@ktpae.gr) και τηλεφωνικά κατά τις ώρες 09:00-17:00 στο τηλέφωνο 2131300850.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα