Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

“Πτώμα” η εστίαση, “γυμνή” η ένδυση, πρωτόγνωρες γιορτές


Περιδιαβαίνοντας χθες το πρωί το κέντρο της Καλαμάτας, που ήταν μια άδεια πόλη, σε έπιανε η ψυχή σου με τα καταστήματα, πλην take away, φαρμακείων, τραπεζών και καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, κλειστά. Κι όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρωινή εκπομπή αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού, η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, κατά πάσα πιθανότητα, και τις γιορτές, «παρότι επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες», προσθέτοντας ότι «οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν».
Διευκρίνισε δε, ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς έπειτα από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων «δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε, γεγονός που δείχνει το δρόμο για μη άρση του lockdown», Οπότε μόνο σε μια θεαματική βελτίωση στα όρια του θαύματος μπορούμε να ελπίζουμε για να μη βιώσουμε πρωτόγνωρες γιορτές.








Σχετικά με το «εργαλείο» του clickaway, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα. «Είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια, θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πολλά καταστήματα μας είχαν εισηγηθεί να το καθιερώσουμε και εν μέσω της καραντίνας, όμως επιλέξαμε να μην το κάνουμε για να αποφύγουμε το συνωστισμό και να επιταχύνουμε την πτώση των κρουσμάτων. Και από την ένταση του φαινομένου φαίνεται ότι καλώς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε».
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα