Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Προτεραιότητα στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου

Κατασκευή νέας, έως το άλλο καλοκαίρι ανακοίνωσε ο Π. Αλευράς

Έτοιμος θα είναι του χρόνου το καλοκαίρι ο δρόμος Φιλιατρά – Μαραθούπολη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς μετά την προχθεσινή του επίσκεψη στα έργα της Τριφυλίας.
Με εντολή, όπως διευκρίνισε, του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο συγκεκριμένος δρόμος, μήκους 10,5 χλμ. θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Νέα γέφυρα
Ο κ. Αλευράς, αναφερόμενος στην επικίνδυνη γέφυρα στο Λαγκούβαρδο, είπε ότι εκεί έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα και τη χαρακτήρισε κακότεχνη. Ο δρόμος έχει μεγάλη κυκλοφορία και οι παρεμβάσεις όπως είπε πρέπει να είναι άμεσες.

Η νέα γέφυρα που προβλέπεται θα έχει ύψος 2,5 μέτρα και 6 μέτρα πλάτος, ώστε το χειμώνα να μην κινδυνεύουν τα διερχόμενα οχήματα από το νερό που ξεχειλίζει.
«Για το συγκεκριμένο σημείο, γίνεται επίσης αναγνωριστική μελέτη για κοιλαδογέφυρα σε απαλλοτριωμένη περιοχή, μήκους 40 μέτρων και ύψους 6 μέτρων, η οποία θα συνεχίζεται με την απαλλοτριωμένη περιοχή που υπάρχει δεξιά κα αριστερά της γέφυρας, μήκους 700 μέτρων και η νέα γέφυρα θα ευθυγραμμισθεί με το δρόμο που οδηγεί προς το Μάραθο. Αυτή η μελέτη θα πάρει χρόνο για να την ετοιμάσουμε και είναι δύσκολο να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ. Όμως θα δώσει άμεση και ικανοποιητική λύση η γέφυρα που θα κατασκευασθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2012», τόνισε ο κ. Αλευράς.

Φιλιατρινό φράγμα
Κατά την επίσκεψή του στην Τριφυλία, ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε και το Λύκειο Φιλιατρών, το οποίο όπως είπε θα είναι έτοιμο του χρόνου το Φθινόπωρο και οι μαθητές θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκεί.
Έμφαση ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε στο έργο του Φιλιατρινού φράγματος, υπενθυμίζοντας ότι από αυτό θα ποτίζονται 25.000 στρέμματα με καλλιέργειες, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής στην περιοχή. Η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 8 εκατομμύρια κυβικά νερό και σύμφωνα με τον κατασκευαστή του έργου, η πληρότητα του φράγματος θα επιτευχθεί από τον πρώτο χρόνο.
Ο κ. Αλευράς, παρατήρησε ότι βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο, έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί στη συνέχεια.

Της Βίκυς Βετουλάκη

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ..ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ..ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ....ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα