Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δεσμεύονται οι περιουσίες 121 μεγάλων φοροφυγάδων από το ΣΔΟΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ;
ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δεσμεύονται οι περιουσίες 121 μεγάλων φοροφυγάδων από το ΣΔΟΕ

Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το ΣΔΟΕ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι δεσμεύσεις έρχονται σε συνέχεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν στη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ. 
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις. 
Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες. 
«Η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε» 
δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. «Το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα