Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Παραίτηση Παπαδάκη με αιχμές


 Παραίτηση Παπαδάκη με αιχμές

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του κόμματος Μιχάλης Παπαδάκης, κατέθεσε σήμερα την παραίτησή του.
Μάλιστα, στην επιστολή αποτυπώνεται το αρνητικό κλίμα της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, στη σκιά των μέτρων λιτότητας.
Ο Μιχάλης Παπαδάκης αναφέρεται σε σκληρό ύφος στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και μιλάει για απώλεια των κοινωνικών συμμαχιών του κόμματος.
Η επιστολή
«Αγαπητέ Πρόεδρε ,

Μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου και στο Νομό Ηρακλείου, σας είχα ενημερώσει με επιστολή μου, ότι αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογούσε έθετα την παραίτησή μου στη διάθεσή σας, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες επισημάνσεις για τα λάθη αλλά και για τη μέλλουσα πορεία του Κινήματος.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο όπως περιληπτικά θα σας αναφέρω παρακάτω, η παραίτησή μου είναι οριστική και αμετάκλητη.
Αδυνατώ ως Γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συνεχίσω να απολογούμαι για τα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή αλλά και για τα νέα επαχθή μέτρα που θα επιβληθούν σε βάρος πάλι των μισθωτών, των συνταξιούχων, της δημόσιας υγείας, της παιδείας, ακόμη και σε βάρος ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Μου είναι δύσκολο να απολογούμαι για την έλλειψη επιτέλους ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα εκφράζει κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία, θα βάζει τέλος στην παρανομία, στην ασύδοτη φοροδιαφυγή και θα προωθεί την ανάπτυξη, το οποίο συνεχώς εξαγγέλλεται και δυστυχώς ουδέποτε υλοποιείται, με αποτέλεσμα η ανεργία και ιδιαίτερα στους νέους να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Είναι αδύνατο να δοθεί πειστική απάντηση στο γεγονός γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2,5 χρόνια από τα πρώτα μέτρα αλλά και μετά το κούρεμα του χρέους κατά 100 δις ευρώ, αδυνατεί να διαμορφώσει και να παρουσιάσει και μάλιστα στα πλαίσια μιας εθνικής κυβέρνησης που προτείναμε, ένα συγκεκριμένο σχέδιο πρότασης εξόδου από την κρίση με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας, σχέδιο που θα απαντάει στην ανάγκη σωτηρίας της χώρας αλλά και στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων και δομών.
Έδινα εξηγήσεις μέχρι σήμερα για τα λάθη της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά αδυνατώ να συνεχίσω να απολογούμαι για τις επιλογές και τα λάθη της συγκυβέρνησης, λειτουργώντας ουσιαστικά ως δεκανίκι του Σαμαρά και της Δεξιάς, η οποία ενώ είχε την κύρια ευθύνη για το διπλασιασμό του χρέους, ως αντιπολίτευση πολεμούσε κάθε μεταρρύθμιση, κάθε διαρθρωτική αλλαγή, κατηγορώντας μας ακόμη και για εθνική προδοσία.
Σήμερα ως κυβέρνηση, ξεχνώντας βέβαια το Ζάππειο και τις συνεχείς δηλώσεις τους για ένα άλλο δρόμο πολιτικής, χωρίς περικοπές μισθών και συντάξεων που δήθεν θα προωθούσε την ανάπτυξη, μας καλούν να επιτελέσουμε το εθνικό μας καθήκον ψηφίζοντας και στηρίζοντας ακόμη ποιο σκληρά μέτρα.
Επιτέλους σε αυτό το κράτος, τα βάρη πρέπει να πέφτουν στους έχοντες και κατέχοντες και όχι ακολουθώντας την εύκολη λύση, για άλλη μια φορά, να φορτωθούν στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Πολιτικά χάσαμε τις παραδοσιακές μας συμμαχίες στην κοινωνία, στη βάση έλλειψης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, με αποτέλεσμα σήμερα άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενώ προωθούν την άρνηση και τη διάλυση με τα τριτοκοσμικά τους σενάρια, να εμφανίζονται περίπου ως κληρονόμοι του Κινήματος μας.
Για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο, ότι η Οργάνωση και η θέση του Γραμματέα δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής αλλά αντίθετα καλούμαστε να στηρίζουμε και άρα να απολογούμαστε γι’ αυτήν, η παραίτηση μου είναι μονόδρομος.
 Λαμβάνοντας επίσης υπόψη το μείζον πολιτικό πρόβλημα που ο χώρος μας αντιμετωπίζει, η ανασυγκρότηση σε αυτή τη συγκυρία, εκ των πραγμάτων είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση και θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το πολιτικό περιβάλλον που κάθε φορά λειτουργούμε.
Στο Νομό Ηρακλείου και έχοντας ως Γραμματέας της Ν.Ε. τα τελευταία χρόνια την ευθύνη λειτουργίας της Οργάνωσης, ουδέποτε πορευτήκαμε με αποκλεισμούς, με διακρίσεις, με δήθεν ημέτερους, με αδιαφάνεια και μεθοδεύσεις, αντίθετα μοναδικό μας κριτήριο ήταν πάντα η διάθεση για δουλειά, η ανιδιοτελής προσφορά των στελεχών, των μελών και των φίλων.
Δυστυχώς η ανασυγκρότηση που επιχειρείται φοβάμαι ότι δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, αφού δεν στηρίζεται στην ενεργοποίηση του συνόλου των στελεχών, των μελών αλλά και της νεολαίας, αντίθετα αγνοεί προκλητικά και απαξιώνει θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη, μεθοδεύει αποκλεισμούς και προωθεί δήθεν ημετέρους στη λογική της πλήρους υποταγής και ελέγχου της Οργάνωσης.
Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών στον αγώνα, ενώνοντας τη φωνή μου με εκείνη των συντρόφων και των φίλων, για να βρει το Κίνημά μας το πολιτικό του στίγμα, να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και να εκφράσει πραγματικά τις κοινωνικές ομάδες των σημερινών μη προνομιούχων Ελλήνων».
Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα