Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ από γνωστό εφοπλιστή!

Φοροδιαφυγή που αγγίζει το θηριώδες ποσό των 31 εκατ. ευρώ από γνωστό εφοπλιστή που δραστηριοποιείται και στο χώρο των ΜΜΕ εντοπίζει σε πόρισμά του το ΣΔΟΕ το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φοροδιαφυγή εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τις ύποπτες αγοραπωλησίες δεκάδων ακινήτων από τον Όμιλο Καρούζου την τριετία 2005-2008 μέσω συγκεκριμένων εταιρειών που ανήκουν στον εφοπλιστή.Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα εν λόγω στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες για αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες καλείται από την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να καταθέσει ο μεσίτης, Ιωσήφ Λιβανός ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions του είχε αποκαλύψει ότι εξήγαγαν μεγάλα ποσά «μαύρου χρήματος» για λογαριασμό των Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Γιώργου Βουλγαράκηκαι Μιχάλη Λιάπη. Μάλιστα η κατάθεση αυτή θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση με τον Γιώργο Ζωγραφάκη πρώην στενό συνεργάτη του Καρούζου.

Ο τελευταίος επίσης είχε κάνει λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων χωρίς ωστόσο να κατονομάζει.

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς κάτι το οποίο ζήτησε όχι μόνο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες αλλά και τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα