Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ "ΤΡΙΩΝ" ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΤΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ! Άλλη μια σύσκεψη των τριών αρχηγών έληξε χωρίς τελική

απόφαση, με τους "τρείς" να παίζουν, μετά το πέρας της συνάντησής τους, το γνωστό "στημένο"παιχνίδι των "φορτισμένων δηλώσεων", τωναντιδράσεων και των "κόκκινων γραμμών", την ώρα που τα πάντα είναι ναρκοθετημένα σε ένα πλαίσιοπου γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό.
Το μόνο έργο που έχουν να επιδείξουν μετεκλογικά οι τρείς αρχηγοί της κυβερνητικής κοινοπραξίας είναι οιαλλεπάληλες, χωρίς ουσία και αποφάσεις, ατελείωτεςσυσκέψεις τους!
Οι συσκέψεις των "τριών", αμέτρητες από τις εκλογές, δεν έχουν τέλος αλλά ούτε και κατάληξη.
Το πλέον κωμικό ρόλο ανάμεσα στους τρείς διαδραματίζουν οι Βενιζέλος και Κουβέλης!
Οι Βενιζέλος-Κουβέλης, ενώ έχουν παραδοθεί πλήρως στον απόλυτα παραδομένο στην τρόικα Σαμαρά, παίζουν ένα κακόγουστο θέατρο με τίτλο: πως σφαδάζουν τα αγκιστρωμένα ψάρια!
Στο μεταξύ όσο το κυβερνητικό "τρίο" αναβάλλει το "κλείσιμο" του μνημονιακού πακέττου τόσο το πακέττο αυτό ανεβαίνει σε ύψος, με την προσθήκη περισσότερων δις, αντιδραστικοποιείται σε περιεχόμενοκαι γίνεται πιο επώδυνο με σκληρότερα μέτρα!
Η τρόικα των υπαλλήλων των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ παίζει με την τρόικα εσωτερικού όπως η "γάτα με τα ποντίκια"!

Εφ'όσον Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης θεωρούν ότι κάθε άλλη επιλογή πέραν της τροϊκανής χρηματοδότησης είναι καταστροφική για τον τόπο, τότε λένε ωμά στην τρόικα ότι δεν διαθέτουν καμμιά άλλη εναλλακτική λύση από το να δεχτούν τους τροικανούς μνημονιακούς όρους όσο οδυνηροί και άθλιοι κι αν είναι οι τελευταίοι.
Η τρόικα χρησιμοποιεί την εξευτελιστική εθελοδουλεία της ελληνικής "τριάδας" με τον πλέον ταπεινωτικό και αδίστακτο τρόπο.
Μετατρέπει σταδιακά την Ελλάδα σε υπόδειγμα μπανανίας και εργασιακής Ασίας μέσα στηνευρωζώνη.
Η Γερμανική δικτατορία του ευρώ επιβάλλει τον τυφλό νόμο της στην ευρωζώνη με ακραίο πειραματόζωο την Ελλάδα!
Στη συνέχεια και σε αντίθεση με τις παραπάνω εκτιμήσεις της Ιskra, παραθέτουμε ρεπορτάζ για τη συνάντηση των "τριών" αρχηγών και τα αποτελέσματά της από διάφορες ιστοσελίδες, που πέραν κάποιων ειδησεογραφικών στοιχείων, δείχνουν το μέγεθος της κατευθυνόμενης εξωραϊσμένης (παρα)πληροφόρησης που συντελείται!
ΤΟ ΕΞΩΡΑΪΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝΟλοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πολύωρη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, να καταλήξουν -όπως αναμενόταν- σε οριστικές αποφάσεις, κυρίως μετά τα νέα σκληρά αιτήματα της τρόικας.
Εξερχόμενοι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει και νέα συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, και εμφανίστηκαν εκ νέου κατηγορηματικά αντίθετοι σε απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ δεν συζητούν καν τις νέες προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που κινούνται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
«Πρέπει να αντιληφθεί η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστείσε μια κοινωνία που διαλύεται» τόνισε ο κ. Κουβέλης και ξεκαθάρισε ότι εμμένει σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα σχετικά με τα μέτρα.
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο Φώτης Κουβέλης, που εξήλθε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε την αντίθεσή του, εκφράζοντας την άποψη ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων που πρόκειται να γίνουν.
«Σε ό,τι αφορά την διοικητική μεταρρύθμιση, εκείνο το οποίο πρέπει να συμβεί είναι: H συνταξιοδοτική ωρίμανση, οι αξιολογήσεις και βεβαίως οι συγχωνεύσεις των Οργανισμών που πρέπει να συγχωνευθούν στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού, αλλά καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σημειούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που υπολογίζονταν αρχικά.

»Θέλω, με άλλα λόγια, να πω ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ή άλλως προκύπτει από την συνταξιοδότηση που γίνεται ήδη και που θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις-σοκ της τρόικας για τα εργασιακά ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν, τα όσα φέρεται να ζητά η τρόικα, να εφαρμοστούν στα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλυθούν τα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Hκυβέρνηση επιχειρεί, θέλει, να βοηθήσει την κοινωνία, να βοηθήσει τη χώρα και όχι να βασανισθεί η κοινωνία» είπε ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συζήτηση με την τρόικα «πολύ δύσκολη», τονίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για εμάς, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι δεδομένο η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής στα τέσσερα χρόνια, καθώς και ότι θα γίνουν νέες κινήσεις για την μείωση του χρέους, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Για εμάς, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τόνισε την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε νέα αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.



«Για μας δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχει ούτως ή άλλως κύμα συνταξιοδοτήσεων και υπάρχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι για λόγους νομιμότητας ή για λόγους ιατρικούς, δεν μπορούν ν’ ασκήσουν τα καθήκοντά τους και πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν με τρόπους κοινωνικής πρόνοιας. Αυτά όμως προβλέπονται και πρέπει να συνυπολογισθούν.»Επίσης, δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, η οποία κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Στην Ελλάδα πρέπει να ισχύει ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ευρωζώνης. Έχουμε κάνει μεγάλες κινήσεις προς την κατεύθυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι τονέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που εξήλθε αρκετά πιο μετά από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε λόγο για «καλή ημέρα» επιβεβαιώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει «σύντομα» σύγκλιση με την τρόικα.

Ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο μέχρι το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής, στη Λευκωσία, ο κ. Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι το ορόσημο για την Ελλάδαείναι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα