Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Παπανδρέου: Η διαφθορά, από τα βασικά ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκα [βίντεο]


Παπανδρέου: Μεγάλο πρόβλημα η διαφθορά στην Ελλάδα [βίντεο]

Κάθετος ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε πως κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την χρεοκοπία, την φυγή κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και έναν πληθωρισμό στο 50%.

«Για δύο-δυόμισι χρόνια γίνεται συζήτηση για το αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Αν ήσασταν Έλληνες δεν θα επενδύατε. Αν ήσασταν ξένοι το ίδιο. Θα περιμένατε να δείτε τι μπορεί να συμβεί», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, ενώ εξέφρασε την άποψη πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά.

Επιπλέον χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «πολύ δύσκολα», ενώ υπογράμμισε πως οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με τους δανειστές για να καθοριστεί εάν η επιμήκυνση θα χρειαστεί και επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τις εμπλοκές πολιτικών σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε πως η διαφθορά είναι μεγάλο πρόβλημα στην χώρα μας, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν θέλει να σχολιάσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είπε.

Την Τρίτη έδωσε το παρόν στην ετήσια εκδήλωση του ιδρύματος Κλίντον

Ο πρώην πρωθυπουργός παρέστη την Τρίτη στην ετήσια Εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησε ως επίσημος προσκεκλημένος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τις ομιλίες του νυν αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά και του ίδιου του προέδρου του ιδρύματος.

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα