Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αναταράξεις από την «έκρηξη» της φημολογίας


ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ερωτήματα από στελέχη του Μαξίμου για τον χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσης

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε τα τελευταία 24ωρα με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους κ. Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε τα τελευταία 24ωρα με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους κ. Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα
Πολλά και ποικίλα ερωτήματα θέτουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, κυρίως ως προς τον χρόνο δημοσιοποίησης του θέματος που έχει ανακύψει -το οποίο εκκρεμεί από το 2010- με τους κ. Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη.
Το ζήτημα προκαλεί, με τη διασπορά φημών, αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό και ανησυχία στην κυβέρνηση. Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό θεωρούν ότι δεν υπάρχει ίχνος ακρίβειας στα όσα καταγγέλθηκαν από τον επιχειρηματία κ. Καρούζο και τους κτηματομεσίτες κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό, αλλά εκτιμούν ότι η χρονική στιγμή που επελέγη για να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση και που σίγουρα δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την ενδεχόμενη εμπλοκή σε «ξέπλυμα» χρήματος των πολιτικών προσώπων που περιγράφονται μέσα στον φάκελο, δεν είναι διόλου τυχαία.

Σημειώνουν ότι ο στόχος ήταν να πληγεί ο πρόεδρος της Βουλής, λίγες ημέρες προτού συζητηθεί και ψηφιστεί το «πακέτο» των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και την ώρα που στο εξωτερικό έχει διαμορφωθεί μια σαφώς θετικότερη εικόνα για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα συνολικά.
Αναταράξεις από την «έκρηξη» της φημολογίας
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, προφανώς, συμμερίζεται αυτούς τους προβληματισμούς, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του και στο σύνολο των μελών της κυβέρνησης να αποφεύγουν τα σχόλια και όταν ερωτώνται να παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει τάχιστα διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να μην παραμένουν «σκιές» πάνω από τον πολιτικό κόσμο.
Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε τα τελευταία 24ωρα τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους κ. Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα, επέλεξε να ακολουθήσει μια πιο επιθετική τακτική, θέτοντας σε αναστολή μέρος των καθηκόντων του ως προέδρου της Βουλής.
Αναταράξεις από την «έκρηξη» της φημολογίας
Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι δεν θα προεδρεύει των συνεδριάσεων της ολομελείας, ούτε της διάσκεψης των προέδρων, μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα από τη Δικαιοσύνη. Ακόμη, δεν αποκλείει, εφόσον υπάρξει καθυστέρηση στην πορεία διερεύνησης, να παραιτηθεί του αξιώματός του προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Είμαι καθαρός», επεσήμανε στις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς και με τα επιτελεία των κομμάτων και έθεσε και εκείνος το ερώτημα γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα μία υπόθεση του 2010.
Αργά χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Μανιάτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Λ. Γρηγοράκο προκειμένου να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους έτσι ώστε να μεταβεί σήμερα στον υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη και να του ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών διερεύνησης.
Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, πάντως, ορισμένοι βουλευτές (όπως οι κ. Δριβελέγκας, Μπόλαρης κ.ά.) έθεσαν ηθικό θέμα παραμονής του κ. Μεϊμαράκη στην προεδρία της Βουλής, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ζήτησε την άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων.
Μηνύσεις
Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις και των κ. Λιάπη και Βουλγαράκη που απάντησαν με μηνύσεις κατά των προσώπων που τους κατονομάζουν. Ο κ. Λιάπης δήλωσε οργισμένος για την εμπλοκή του ονόματός του και ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
«Ζητώ να συγκληθεί Εξεταστική Επιτροπή και η Επιτροπή να διερευνήσει αυτήν τη βρώμικη υπόθεση, αφού δεν γνωρίζω κανέναν απ' αυτούς. Δεν τους γνωρίζω ούτε κοινωνικά ούτε κατά πρόσωπο», τόνισε.
Ο κ. Βουλγαράκης, από την πλευρά του, διαφώνησε με την πρόταση Λιάπη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Μέσω του Διαδικτύου τόνισε χαρακτηριστικά: «Οχι Εξεταστικές γι' αυτό το θέμα. Αυτές λειτουργούν πολιτικά. Δικαιοσύνη και άμεσα. Και αυτή η συκοφαντία πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Τώρα!».
Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα