Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Φυλάκιση 4 χρόνων στον Παύλο Βαρδινογιάννη;


fylakisi 4 xronon ston pavlo vardinogianni 1 315x236 250x180 Φυλάκιση 4 χρόνων στον Παύλο Βαρδινογιάννη;

Ένοχος για δόλια χρεοκοπία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κρίθηκε ο εφοπλιστής Παύλος Βαρδινογιάννης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το 2007 ο γνωστός επιχειρηματίας, ενώ είχε κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, “κατέστη υπαίτιος δόλιας χρεοκοπίας”.
Ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης κατηγορείτο ότι απέκρυψε από την εισηγήτρια της …πτώχευσης περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εμπίπτουν στην πτωχευτική περιουσία, προκειμένου να ελαττώσει την κατάσταση της περιουσίας του.
Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας το 2007 φέρεται να απέκρυψε την πραγματική αξία 12.000 μετοχών της Motor Oil Holdings SA.Στον ισολογισμό που κατέθεσε στην εισηγήτρια δήλωσε ότι η αξία τους ανέρχεται σε 297.600 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα η αξία τους υπερέβαινε τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

“Ο κατηγορούμενος ελάττωσε την κατάσταση της περιουσίας του και παρασιώπησε και απέκρυψε τις αληθινές του δικαιοπρακτικές σχέσεις”, αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, δεν κατέθεσε πλήρη και αληθή ισολογισμό, δυσχεραίνοντας την ικανοποίηση των πιστωτών του.
Κατόπιν αυτών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κ. Βαρδινογιάννη, καταδικάζοντας τον σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα