Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι και για τον Γιώργο Παπανδρέου!


Έδωσε βιβλία στους φοιτητές του ο πρώην πρωθυπουργός που πλέον είναι και καθηγητής στο Χάρβαρντ.
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Χάρβαρντ και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε χθες στην αίθουσα διδασκαλίας για να δώσει στους φοιτητές του οδηγίες. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» οι φοιτητές που
άρχισαν από χθες να παρακολουθούν τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου είναι, υψηλού επιπέδου και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και αμερικανοί αξιωματούχοι, αυτούς που η αμερικανική κυβέρνηση τους έχει εντάξει στο πρόγραμμα διά βίου μάθηση.
Τα μαθήματα άρχισαν, πρώτα με την ανάλυση της βιβλιογραφίας στην οποία μπορούν να προστρέχουν οι φοιτητές. Εν συνεχεία δόθηκαν τα κεφάλαια στα οποία θα υπάρξουν συζητήσεις και κρίσεις. Η πρώτη διάλεξη του κ. Παπανδρέου θα αναφέρεται στην εμπειρία του από την κρίση, θα ακολουθήσουν, παράμετροι της κρίσης της ευρωζώνης και πως συνδέεται με την παγκόσμια κρίση. Ακόμα οι επιπτώσεις της κρίσης σε σχέση με τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών στην κρίση (και κυρίως του ΔΝΤ), γεωπολιτικές προεκτάσεις κτλ. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να βρίσκεται στο Χάρβαρντ, μία εβδομάδα κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα