Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το ισχύον Σύνταγμα έδεσε τα χέρια του εισαγγελέα Πεπόνη…


 Το ισχύον Σύνταγμα έδεσε τα χέρια του εισαγγελέα Πεπόνη…Όπως λέει ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης, ούτε κακοποιοί δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν τέτοιους θεσμούς που να τους προστατεύουν τόσο αποτελεσματικά, όπως αυτούς που έχει φτιάξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Στην αναθεώρηση του Συντάγματος που έγινε το 2001, εισήχθη στο Σύνταγμά μας η αντίστοιχη διάταξη του χουντικού συντάγματος, η οποία είχε μπει για να προστατεύει τα μέλη της χούντας από διώξεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά η διάταξη που εισήγαγε το «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα το 2001 είναι ακόμα πιο προστατευτική και από αυτήν της χούντας. Από ποιον όμως προσπαθεί να…. προστατευτεί το πολιτικό σύστημα; Μα φυσικά από την κοινωνία την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί και εκτελεί τις εντολές της.
Το εδαφ. Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 86 του ισχύοντος Συντάγματος λέει κατά λέξη: «Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση». Προσέξτε τι λέει.
Αφενός απαγορεύει στον Εισαγγελέα (εν προκειμένω τον κ. Πεπόνη) να συνεχίσει την έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τυχόν ευθύνες πολιτικού προσώπου, αφετέρου απαιτεί από τον Εισαγγελέα να μεταβιβάσει αμέσως στη Βουλή τη δικογραφία και να μην προχωρήσει πιο πέρα την έρευνα, όχι μόνο αν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικό πρόσωπο, αλλά ακόμα και αν απλά εμπλέκεται στην υπόθεση το όνομα πολιτικού προσώπου. Αντιλαμβάνεστε γιατί πράγμα μιλάμε.
Αν λοιπόν δεν ίσχυε το άρθρο 86 του Συντάγματος, τότε ο κ. Πεπόνης θα προχωρούσε τώρα την έρευνα μέχρι το τέλος και θα εξέταζε δεκάδες μάρτυρες. Αν προέκυπταν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αδικήματος, τότε θα είχε το δικαίωμα να διατάξει τη σύλληψη του υπαιτίου. Τώρα όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η υπόθεση θα πάει στην αρμοδιότητα του ίδιου του πολιτικού συστήματος και φυσικά μπορεί ο καθένας να υποθέσει το αποτέλεσμα.
Αυτό το Σύνταγμα πρέπει γρήγορα να αλλάξει, διαφορετικά θα ξεπουληθούμε όλοι, αφού δεν καταλογίζονται ευθύνες στους υπαίτιους..
Περιμένει άραγε κανείς πολιτικά αφελής να το αλλάξουν από μόνοι τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα