Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυση υπέβαλε η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά κατά του δημάρχου Οιχαλίας

Για συκοφαντική δυσφήμηση
ImageΜήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου υπέβαλε η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη, κατά του νυν δημάρχου Οιχαλίας, Φίλιππου Μπάμη, για προσβλητικές δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και για ψευδείς δηλώσεις εις βάρος της, ότι εισπράττει αμοιβές.
Παράλληλα, η κα Αλειφέρη κατέθεσε αναφορά στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, για την άρνηση του Δήμου Οιχαλίας να αναρτήσει στο διαδίκτυο την δήλωση «πόθεν έσχες» της, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κα Αλειφέρη, στις 21 Σεπτεμβρίου υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου Οιχαλίας για συκοφαντική δυσφήμηση, αναφορικά με τις δηλώσεις του στις 10 Αυγούστου 2012, στα δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Μεσόγειος», κατά τις οποίες, εκτός άλλων, είπε: «Η κυρία Αλειφέρη, βεβαίως, καταλαβαίνετε, ήταν κρατικοδίαιτη και είναι ακόμα, διότι είναι και στην Αναπτυξιακή από ό,τι ξέρετε, συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια, και με άλλους μισθούς».

Στην ανακοίνωσή της η κα Αλειφέρη σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του δημάρχου, τις οποίες χαρακτηρίζει συκοφαντικές, έγιναν σκόπιμα και με μοναδικό σκοπό να τη δυσφημήσουν, παρότι γνώριζε ότι το περιεχόμενό τους είναι ψευδές, καθώς η ίδια είχε διευκρινίσει το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Απριλίου 2011, στην οποία ήταν παρών ο δήμαρχος: «Για τις θέσεις που κατείχα στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία για πάρα πολλά χρόνια (ως πρόεδρος ή διευθύνουσα σύμβουλος) παρείχα τις υπηρεσίες μου χωρίς να έχω ζητήσει ούτε να έχω λάβει ποτέ μισθό.


Να σημειωθεί ότι για τις υπηρεσίες που παρείχα από τις θέσεις της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου στην ανωτέρω Αναπτυξιακή Α.Ε. για δέκα συνεχή χρόνια, όχι μόνο δεν ελάμβανα με πρωτοβουλία δική μου αντιμισθία, αλλά ούτε και έξοδα κινήσεως, για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσα τόσο εντός όσο και εκτός νομού για τις ανάγκες της εταιρείας, παρότι το θεσμικό πλαίσιο και η πρακτική της εταιρείας δικαιολογούσε και τις δύο αυτές οικονομικές παροχές. Με απλά λόγια, δηλαδή, και μισθό δεν έπαιρνα και πλήρωνα με δικά μου χρήματα τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσα για τις υποθέσεις τις σχετιζόμενες με τα θέματα της Αναπτυξιακής οπουδήποτε στο νομό, στην Τρίπολη ή και στην Αθήνα».
Συνεχίζοντας η κα Αλειφέρη τονίζει ότι στις 24 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε από τον κ. Μπάμη να ανακαλέσει εντός τριημέρου τις δηλώσεις του. Αυτός, όμως, ούτε ανακάλεσε ούτε ανασκεύασε έως και σήμερα, με πρόθεση, όπως σημειώνει η ενάγουσα, με ψευδείς ισχυρισμούς να συντηρήσει και να παγιώσει στην κοινή γνώμη της Μεσσηνίας μειωτική γνώμη για το πρόσωπό της και να την πλήξει επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Πόθεν έσχες
Επίσης, η κα Αλειφέρη σημειώνει ότι υπέβαλε αναφορά – καταγγελία στο γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την άρνηση των αρμόδιων αιρετών παραγόντων του Δήμου Οιχαλίας να δημοσιοποιήσουν, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, τις δηλώσεις περιουσιακής της κατάστασης («πόθεν έσχες») των ετών 2010 και 2011: «Παρότι το ζήτησα και πέρυσι και φέτος με έγγραφες αιτήσεις μου στο πρωτόκολλο του Δήμου, στις 08-12-2011 και στις 04-07-2012, αλλά και επανειλημμένα με προφορικές μου παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου στην τελευταία από αυτές την 1ην Αυγούστου 2012 έθεσα και προθεσμία ενός μηνός. Κυρίως, όμως, επειδή έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να το πράξουν, για όλους τους αιρετούς που υποβάλλουν αντίστοιχες δηλώσεις “πόθεν έσχες”, και αυτοί αρνούνται για τους δικούς τους λόγους πεισματικά να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα.
Με την ανωτέρω σκόπιμη παράλειψή τους να δημοσιοποιήσουν την πραγματική περιουσιακή μου κατάσταση, επιχειρείται η συντήρηση συκοφαντικών εναντίον μου ισχυρισμών, που κορυφώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά συνεχίζονται από κάποιους ακόμη και σήμερα και σύμφωνα με τους οποίους, δήθεν, ενόσω ήμουν δήμαρχος Μελιγαλά, απέκτησα μεγάλη ακίνητη περιουσία (πολυκατοικίες, πολυτελή κατοικία με πισίνα, βίλα, ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες σε διάφορα τουριστικά μέρη της Μεσσηνίας κ.λπ.)».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι αναγκάσθηκε να προβεί σε αυτές τις ενέργειες για την προστασία της επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής παρουσίας της και αφού παρήλθαν όλες οι προθεσμίες που έθεσε, συμπληρώνοντας: «Όφειλα να το πράξω και για λογαριασμό όλων όσοι συμμετέχουν στην πολιτική (και που δεν είναι λίγοι), και δεν έχουν ως κίνητρο και κριτήριο το ύψος των οικονομικών απολαβών τους από την ενασχόληση τους αυτή, ή τον πλουτισμό τους, και παρ’ όλα αυτά, επιχειρείται συλλήβδην, με ισοπεδωτικές τακτικές, η δυσφήμησή τους, υπό τη συγκυρία μάλιστα της έντονης αμφισβήτησης και καχυποψίας που έχει διαμορφωθεί στη συνείδηση των πολιτών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα