Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

1.990.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Τριφυλίας από την ΤΕΜΕΣ

Ποσό ύψους 1.990.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Τριφυλίας από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την εισφορά σε χρήμα της Costa Navarino, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης ακινήτου που συνέταξε πιστοποιημένος ορκωτός εκτιμητής!
Αυτό είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας η πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «Έγκριση απευθείας ανάθεσης, σε πιστοποιημένο ορκωτό εκτιμητή, της σύνταξης σχετικής έκθεσης εκτίμησης ακινήτου της ΤΕΜΕΣ».
«Η πρώην Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων είχε ένα μεγάλο ακίνητο, 46 στρέμματα, 46.680 τ.μ., και από εκεί διεκδικούμε ένα μεγάλο ποσό. Έπρεπε, λοιπόν, να ορίσουμε πιστοποιημένο ορκωτό εκτιμητή να μας συντάξει τη σχετική έκθεση. Ορίστηκε ο Ηλιόπουλος Διονύσιος με τιμή 350 ευρώ συν ΦΠΑ. Μας παρέδωσε την έκθεση και διεκδικούμε ένα μεγάλο ποσό», είπε συγκεκριμένα η κα Πανουσιοπούλου.«Πόσο είναι το ποσό;», ρώτησε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, και η κα Πανουσιοπούλου απάντησε: «Η έκθεση ορίστηκε με 43 ευρώ το τ.μ., το δικαστήριο όμως θα δούμε τι θα μας βγάλει, ήτοι 1.990.000 ευρώ. Έχουμε συγκριτικά στοιχεία, έχουμε την απόφαση την 93 του 2013 που είχε προσδιοριστεί ακίνητο με 50 ευρώ το τ.μ., λαμβάνουμε υπόψη μας όλα αυτά…».
Η συζήτηση της υπόθεσης είχε οριστεί να γίνει, έπειτα από αίτηση του Δήμου στο Εφετείο Καλαμάτας για προσδιορισμό οριστικής τιμής μονάδας ακινήτου λόγω μετατροπής της υποχρέωσης παραχώρησής του από γη σε χρηματική, σε δικάσιμο την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο, λόγω της αποχής των δικηγόρων, αναβλήθηκε και ορίστηκε να γίνει χθες, 2 Μαρτίου. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα