Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Real News: Ο Χαρδούβελης έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό


Έγγραφο-φωτιά
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News», αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβγαζε χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, τα οποία δεν είχε περιλάβει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Στο άρθρο που φέρει τίτλο «Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!», η εφημερίδα επικαλείται επείγον και εμπιστευτικό έγγραφο του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προς τη Βουλή, με ημερομηνία 20-1-2015, βάσει του οποίου ζητούσε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Παναγιώτης Νικολούδης αποδίδει στον πρώην υπουργό Οικονομικών τα εξής:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, «στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα