Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γκρεμίζει τις γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκας

Ανεξάρτητος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη κάθοδο του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία, δείχνοντας σαν να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα επιτίθεται κατά πρώην υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά και δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη που υπάρχει στο διαγωνισμό για το σκουπιδοεργοστάσιο.
Γκρεμίζει τις γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκας
Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις εκλογές ο κ. Νίκας ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας στο Γιάννη Λαμπρόπουλο ώστε να έχει ουσιαστικό εκπρόσωπο ο νομός στη Βουλή. Λίγες μέρες αργότερα και προφανώς στο πλαίσιο της ανεξάρτητης πορείας του ο δήμαρχος Καλαμάτας συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και Γιώτα Κοζομπόλη επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.
Την περασμένη εβδομάδα άφησε αιχμές κατά των "γαλάζιων" πρώην υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου δηλώνοντας: “Για λόγους ψηφοθηρίας δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα”. 
Προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρη Οικονομάκου, ο κ. Νίκας επέκρινε τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, που «έδωσε 14.000 ευρώ το 2014 και άλλες 17.000 ευρώ το 2015, όταν το πανί της Τέντας κάνει 400.000 ευρώ». Τον κατηγόρησε πως “ό,τι χρήματα είχε, τα έδωσε στην Αργολίδα, γιατί ήταν υποψήφιος εκεί”.
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Νίκας υποστηρίζοντας την στάση του δήλωσε: “Η ανεξαρτησία της άποψης του δημάρχου και της δημοτικής αρχής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αυτοδιοίκησης. Τα συμφέροντα της πόλης δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα κυβέρνησης και κομμάτων”.
Σχολίασε δε το σκουπιδοδιαγωνισμό ως εξής: «Οταν άλλοι έσκυψαν το κεφάλι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εγώ αντιστάθηκα και δικαιώθηκα με την επιλογή του κράτους. Ηταν πράξεις ανεξαρτησίας».
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Νίκας είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος. Αυτό όμως, όπως φαίνεται, δεν τον εμποδίζει να δηλώνει ανεξάρτητος επειδή προφανώς θέλει να αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/58874-gremizei-gefyres-nea-dimokratia-nikas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα