Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έφθασαν στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και αφορούν σε ένα χρονίζον έργο για την περιοχή, το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα. Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ και είχε ενταχθεί από το Δεκέμβριο του 2012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι" με κωδικό MIS 393373, απεντάσσεται.
Η απένταξη έγινε μετά την εφαρμογή του επικαιροποιημένου σχεδίου εξυγίανσης του προγράμματος, επειδή το έργο δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τη λήξη του στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ελήφθη υπόψη «το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης που υπερβαίνει την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και δεν έχουν γίνει ενέργειες για την υλοποίηση της πράξης».
Ωστόσο, η απόφαση του κ. Τατούλη αφήνει και ένα «ανοιχτό παράθυρο». Όπως επισημαίνεται, λόγω της σημασίας του έργου στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, μπορεί να επανυποβληθεί το έργο για αξιολόγηση, προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου η δυνατότητα χρηματοδότησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα