Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πάρτυ έκνομων αναθέσεων στο Δήμο Τριφυλίας, σωρηδόν αγωγές και ο δημότης πληρώνει!

Σε ένα ιδιότυπο και ξέφρενο πάρτυ έκνομων απευθείας αναθέσεων φαίνεται πως είχε επιδοθεί ο Δήμος Τριφυλίας τα προηγούμενα χρόνια (αλλά και οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι που συνενωθέντες απαρτίζουν και συγκροτούν το Δήμο Τριφυλίας από το 2011) και τα «σπασμένα» καλείται να πληρώσει τώρα, με σωρηδόν αγωγές σε βάρος του Δήμου, ο φορολογούμενος δημότης! Σε μια ακόμη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χθες το μεσημέρι, αναδείχθηκε ο στρεβλός τρόπος διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας τα προηγούμενα χρόνια, όπως βεβαίως το ίδιο αναδεικνύεται για πρώην Δήμους της περιοχής, με τη μάχη αγωγών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εργολάβοι και προμηθευτές σέρνουν τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στα δικαστήρια για εργασίες, έργα και προμήθειες που ισχυρίζονται πως έχουν κάνει, αλλά ο Δήμος δεν τους πληρώνει, από εποχής ακόμη και των πρώην καποδιστριακών Δήμων, επειδή αυτές έγιναν χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά, όπως αναφέρεται στο σύνολο – σχεδόν – των αγωγών, έπειτα από προφορικές συμφωνίες με το Δήμο ή ακόμη και αναφέροντας ονομαστικά τους παράγοντες του Δήμου που έδιναν εντολές και προέβαιναν σε προφορικές συμφωνίες.Ο Δήμος, ωστόσο, με τις υπηρεσίες του, επειδή ακριβώς δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες αναθέσεων, δεν μπορεί να πληρώσει εργολάβους και προμηθευτές και αυτοί από την πλευρά τους (σ.σ. πολλοί από τους οποίους έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν πληρώσει και τον ΦΠΑ στο κράτος) καταθέτουν αγωγές για να πληρωθούν!
Στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ως θέμα ο ορισμός δικηγόρων για τρεις αγωγές σε βάρος του Δήμου.
Συγκεκριμένα, ο ορισμός δικηγόρου επί της αριθ. 128/2014 αγωγής του Δημητρόπουλου Γεωργίου κατά του Δήμου Τριφυλίας, υπόθεση για την οποία η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, είπε ότι εκδικάζεται σήμερα και ορίζεται δικηγόρος η Ερασμία Λυμπεροπούλου. Είχε προφορική συμφωνία, είχε δουλέψει το 2012 και διεκδικεί 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Αφορά «Εκσκαφή και σφύρα στην Τοπική Κοινότητα Αετού».
Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Αετού, Γιάννη Μερκούρη, λέγοντάς του: «Γιατί, Γιάννη, με προφορική συμφωνία;» και ο κ. Μερκούρης απάντησε: «Εκείνοι που του δώσανε εντολή, άντε ρώτησέ τους να σου πουν, δεν ξέρω!».
Άλλο θέμα ορισμού δικηγόρου ήταν η υπ’ αριθ. 138/2014 αγωγή του Αντωνόπουλου Δημητρίου του Θεοδώρου κατά του Δήμου Τριφυλίας, η οποία εκδικάζεται στις 18 Μαρτίου και ορίστηκε δικηγόρος η Σοφία Σταθοπούλου. Αφορά ποσό 24.600 ευρώ με ΦΠΑ, για συντήρηση δημοτικού φωτισμού στη Δ.Ε. Αυλώνος το 2012, με τον κ. Κουκούμη να λέει «να πάει ο κ. Φιλντίσης (σ.σ. τότε αντιδήμαρχος Αυλώνος) στο δικαστήριο να πει τι έγινε» και την κα Πανουσιοπούλου να λέει «να πάει και ο κ. Κόλλιας και ο κ. Φιλντίσης…».
Το τρίτο θέμα αφορούσε στην υπ’ αριθ. 81/2014 αγωγή του Πανταζόπουλου Γεωργίου του Ευσταθίου κατά του Δήμου Τριφυλίας, που εκδικάζεται στις 24 Μαρτίου και δικηγόρος ορίστηκε η Διακουμοπούλου Ανδριάνα. Αφορά προμήθεια του Δήμου από το κατάστημα του κ. Πανταζόπουλου, ποσού 8.146,21 ευρώ, από το 2011. Υπάρχουν δελτία αποστολής, έχουν κοπεί τιμολόγια, έχει πληρώσει ο επαγγελματίας τον ΦΠΑ, αλλά ο Δήμος δεν τον έχει πληρώσει ακόμα, με τον κ. Κουκούμη να ρωτά: «Εδώ τι τον θέλουμε το δικηγόρο, αφού πράγματι ο Δήμος τού χρωστάει;» και την κα Πανουσιοπούλου να απαντά: «Στα αρχεία του λογιστηρίου δεν έχουν προσκομιστεί τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά προκειμένου για την έκδοση του χρηματικού εντάλματος… Ο άνθρωπος, όμως, πρέπει να πληρωθεί, έχει παραστατικά, τα έφερνε με δελτία αποστολής».


Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα