Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αλλάζει χέρια το Mega;

Το Mega“ Φουντώνει το ενδιαφέρον γύρω από το Mega, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Πήγασο  ”
Φουντώνει το ενδιαφέρον γύρω από το Mega, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Πήγασο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τον τελευταίο μήνα έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απόκτηση του ποσοστού του ΔΟΛ που ανέρχεται στο 20%. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει η πλειοψηφία του 50+1% που προκύπτει από τη συμμαχία ΔΟΛ – Πήγασου και ο έλεγχος του ζημιογόνου τηλεοπτικού σταθμού θα περάσει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Με μια νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν οι δύο άλλοι κύριοι μέτοχοι, ίσως ανοίξει ο δρόμος για τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Παρόν», το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης επικρατεί έντονος προβληματισμός, διότι το σχέδιο της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί με άλλους όρους, μετά την παραίτηση του Γ. Μπόμπολα από την προεδρία.Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να μπουν χρήματα στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς πρέπει να καλυφθούν τα ελλείμματα. Η πλευρά Βαρδινογιάννη πιέζει για την καταβολή μετρητών, αναλογικά με τα ποσοστά των μετόχων,  ξέροντας πως έτσι πιέζονται οι άλλοι μέτοχοι.
Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού συζητάει για χορήγηση και νέου δανείου, ώστε να «αναπνεύσει» το κανάλι, αλλά σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και με τους όρους που λειτουργούν οι τράπεζες είναι δύσκολο να γίνει αυτό δίχως την παροχή και νέων εγγυήσεων.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα