Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας παραδέχτηκε πως... ξέχασε να πληρώσει φόρους!

Διεθνή Ξέχασε... να πληρώσει τους φόρους του ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πάσους Κοέλιου σε συνέντευξή του σε πορτογαλική εφημερίδα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του πως χρωστάει φόρους περασμένων ετών. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου, ο οποίος επέβαλε τους μεγαλύτερους φόρους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές, είχε το θράσος να παραδεχτεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σολ, ότι ξέχναγε να πληρώνει τους φόρους ή ότι δεν είχε τα χρήματα: «Υπήρχαν χρονιές που δήλωνα και πλήρωνα τους φόρους μετά τη λήξη της διορίας, αλλά κατέβαλα πρόστιμα και τόκους — μερικές φορές αυτό γινόταν γιατί το ξεχνούσα, άλλες επειδή δεν είχα τα χρήματα».
Κι αυτό όσο ο ίδιος σαν πρωθυπουργός επέβαλε περισσότερους και δυσβάσταχτους φόρους στους πορτογάλους πολίτες και με των κατώτατο μισθό στα 500 ευρώ.


Καθώς διέρρεαν πληροφορίες ότι οι φορολογικές αρχές αναγκάστηκαν να τον απειλήσουν με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων γιατί όφειλε φόρους ύψους 6.000 ευρώ από το διάστημα 2003-2007, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πάντα πλήρωνε αυτά που χρωστούσε.

«Δεν έχω χρέη προς τις φορολογικές αρχές... Με αντιμετώπιζαν όπως οποιοδήποτε άλλο φορολογούμενο, χωρίς να μου παραχωρούν προνόμια. Παραδέχομαι ταπεινά ότι καθυστερούσα, δεν είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως πάντα πλήρωνα και δήλωνα τα πάντα» πρόσθεσε, μήπως και γλιτώσει την κατακραυγή.

«Έχω πληρώσει επίσης τα πάντα στα ασφαλιστικά ταμεία», συμπλήρωσε, καθώς κατηγορήθηκε από τον Τύπο ότι είχε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το διάστημα 1999-2003 και ότι αποπλήρωσε με μεγάλη καθυστέρηση τις οφειλές του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι οι καταβολές ήταν υποχρεωτικές στη δική του περίπτωση την εποχή εκείνη.

Πολλά στελέχη των Σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πάσους Κοέλιου, αλλά ο αρχηγός τους είπε ότι θα περιμένει να ακούσει τις εξηγήσεις που έχει να δώσει ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005601/O-Prothupourgos-tis-Portogalias-paradextike-pos-ksexase-na-plirosei-forous#sthash.ftF0fJbT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα