Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του υπολογιστή της γραμματέως του Βενιζέλου! - Απέρριψε το αίτημα το δικαστήριο

Η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ


Συνεχίζεται στο ειδικό δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

ÅÉÄÉÊÏ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏ ÄÉÊÇ ÐÁÐÁÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÕ Ã.
Τα συμπεράσματα του από το έλεγχο που έκανε στο ψηφιακό αρχείο καταθέτει στο ειδικό δικαστήριο ο Απόστολος Δελτσίδης που έκανε τις πραγματογνωμοσύνες για τις όποιες αλλοιώσεις στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Δελτσίδης εξειδικευμένος αστυνομικός, που υπηρετεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από το δικαστήριο και την Εισαγγελέα της έδρας.
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι  από τη σύγκριση προέκυψε, σαφώς, ότι η παλιά λίστα είχε τρία αρχεία λιγότερα, δηλαδή 2059 ενώ η δεύτερη 2062.
Η Εισαγγελέας μάλιστα ζήτησε να διατάξει το Δικαστήριο την κατάσχεση του υπολογιστή που χρησιμοποίησε η γραμματέας το Ευ. Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα, για να ανοίξει την παλιά λίστα τον Οκτώβριο του 2012. Η Εισαγγελέας επίσης ζήτησε, τώρα, να γίνει πραγματογνωμοσύνη σε αυτόν τον υπολογιστή και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Τι είπε ο μάρτυρας
Δουλέψαμε πάνω στο πειστήριο, δηλαδή στο usb αλλά και στο cd.  Μέσα στο usb βρέθηκαν 2059 αρχεία λογιστικών φύλλων, από την έρευνα μας προέκυψε πότε είχε γίνει η εγγραφή αλλά και πότε είχαν γίνει οι όποιες μεταβολές, δηλαδή εκτυπώσεις η άλλες αναπαραγωγές.Αναλύσαμε όλα τα δεδομένα τα οποία και καταγράφονται αναλυτικά στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης.
Πρόεδρος: Διαπιστώσατε μήπως αν αυτό το usb είχε προέλθει από cd η τί άλλο;
Δουλτσίδης: Είχε προέλθει από άλλο usb.
Πρόεδρος: Μπορεί να γίνει αλλοίωση σε cd;
Δουλτσίδης: Μπορεί να γίνει αλλά θα αφήσει ίχνη.
Πρόεδρος: Μπορεί κάποιος δηλαδή να παραλείψει κάποια αρχεία;
Δουλτσίδης: Ναι μπορεί είναι θέμα χρήστη.
Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν στο δεύτερο cd που έφθασε από τη Γαλλία για να συγκριθεί με την παλιά λίστα, απ΄όπου και διαπιστώθηκε ότι η παλιά δεν είχε τρία αρχεία ( εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ανήκαν σε συγγενείς Παπακωνσταντίνου). Σε αυτή τη νέα λίστα ο μάρτυρας αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν 2062 αρχεία και οι όποιες εγγραφές που είχαν γίνει σε αυτό το cd και περιέγραψε ποια ακριβώς αρχεία περιείχε και ποια αρχεία έλειπαν από την παλιά.
Ερωτήσεις Εισαγγελέως
Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας της έδρας κυρία Ξένη Δημητρίου εξέτασε εξαντλητικά τον μάρτυρα- πραγματογνώμονα σχετικά τόσο με τις έρευνες του στο usb αλλά και στη νέα λίστα (cd) έφθασε από τη Γαλλία, όταν πια οι έρευνες για την υπόθεση είχαν δρομολογηθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Εισαγγελέας: Ποίος χρήστης άνοιξε κάποια αρχεία στο usb;
Mάρτυρας:  Ο χρήστης «Σοφία» ( δηλαδή η γραμματέας Βενιζέλου).
Ο μάρτυρας εξήγησε στο Δικαστήριο πως αν υπήρχε και ο υπολογιστής πάνω στον οποίο έγιναν οι όποιες τροποποιήσεις στο usd από την Σοφία Μπέλμπα η πραγματογνωμοσύνη θα ήταν πιο πλήρης.
Η Εισαγγελέας μάλιστα πρότεινε να διαταχθεί τώρα να βρεθεί ο υπολογιστής και να γίνει σε αυτόν πραγματογνωμοσύνη!
Κλήση στον Βαξεβάνη
Την κλήση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και του πραγματογνώμονα πόου χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για το αντίγραφο της λίστας Λακάρντ που δημοςίευσε ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η Εισαγγελέας συναίνεσε στο αίτημα .
Απορρίφθηκε το αίτημα για την κατάσχεση του υπολογιστή της γραμματέως Βενιζέλου
To δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα να κληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Παν.Νικολούδης, που είχε προταθεί από την υπεράσπιση, όπως και τα αιτήματα της Εισαγγελέως για την κατάσχεση του υπολογιστή της γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα.
Απέρριψε επίσης το αίτημα για κλήση σε κατάθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και του πραγματογνώμονα που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για το αντίγραφο της λίστας που δημοςίευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα