Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα κόκκινα δάνεια της «κακής» ΑΤΕ πέρασαν στις ΔΟΥ

Του Δημήτρη Καζάκη
Οι κληρονόμοι ενός αγρότη που απεβίωσε στο Αγρίνιο, καλούνται από την οικεία ΔΟΥ να πληρώσουν παλιό δάνειο από την ΑΤΕ ως οφειλή προς την εφορία. Σε άλλες πόλεις οι απαιτήσεις αυτές προς την εφορία έχουν οδηγήσει αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν στο εδώλιο για ποινικά μέτρα.
Θυμάστε όταν προικοδοτήθηκε το «καλό» ενεργητικό της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς; Τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή τα παλιά δάνεια κυρίως των αγροτών που δεν εξυπηρετούνταν, έμειναν στην παλιά ΑΤΕ, η οποία χαρακτηρίστηκε «κακή» και τέθηκε υπό εκκαθάριση.
Μπορεί οι εκκαθαριστές να μην βρήκαν τις ατασθαλίες που επέτρεψαν να «εξαφανιστούν» 4 δις ευρώ. Ούτε βέβαια τα θαλασσοδάνεια προς τα κόμματα.
Τα δάνεια όμως των αγροτών κυρίως της παλιάς ΑΤΕ που δεν εξυπηρετούνταν πέρασαν στις ΔΟΥ ως οφειλές προς την εφορία. Έτσι οι τοπικές ΔΟΥ άρχισαν να καλούν τους υπόχρεους να πληρώσουν, αλλιώς θα αντιμετωπιστούν ποινικά. Πολλοί αγρότες δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο εξοντωτικές ποινές, αλλά και την πιθανότητα να χάσουν τη γη και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η κυβέρνηση δια στόματος Σταθάκη έχει προϊδεάσει ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει για όλα τα κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών, δημιουργώντας έναν ειδικό δημόσιο φορές «διακανονισμού». Έτσι οι τραπεζίτες θα κρατήσουν το «μπον φιλέ» των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα θα μετατραπούν σε οφειλές προς την εφορία.

Πηγή: «Κεντρική ιστοσελίδα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπουυ ( Ε.ΠΑ.Μ.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα