Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Κατσιβέλας: Προτεραιότητα για την Τριφυλία οι δρόμοι Τσακώνα - Καλό Νερό και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

Στα στενά χρηματοδοτικά πλαίσια του ΕΣΠΑ θα πρέπει να κινηθεί ο Δήμος Τριφυλίας για να μπορέσει να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις έργων του. Οι δυνατότητες φαίνεται να είναι περιορισμένες αφού από την μια δεν υπάρχουν οι πόροι και από την άλλη υπάρχει έλλειμμα ολοκληρωμένων μελετών.

Κατσιβέλας: Προτεραιότητα για την Τριφυλία οι δρόμοι Τσακώνα - Καλό Νερό  και Φιλιατρά - ΓαργαλιάνοιΑυτά επισήμανε ο δήμαρχος μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη προχθές στην Τρίπολη και την επίσκεψή του στην διαχειριστική αρχή. 

Οπως τόνισε ο κ. Κατσίβελας, με αυτά τα δεδομένα θα κινηθούν σε στενά χρονικά περιθώρια θέτοντας το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για το δήμο. 
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας επισήμανε: «Οι τελευταίες πληροφορίες που είχαμε όσον αφορά τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ σε μια συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της διαχειριστικής αρχής στην πόλη της Καλαμάτας, ήρθαν τα κακά μαντάτα για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος 2015 -20.
Αντιμετωπίζοντας τα καινούργια δεδομένα ο δήμος πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε σειρά συναντήσεων με επισκέψεις στην διαχειριστική αρχή ώστε να αρχίσει μια επικοινωνία. Εγινε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη ώστε να επικαιροποιούνται τα διαρκή αιτήματα που υπάρχουν από το δήμο. 

Προσδιορίστηκε το πλαίσιο. Γνωρίζουμε ότι στους τομείς που ενδιαφέρουν το Δήμο Τριφυλίας τα χρήματα είναι περιορισμένα και συγκεκριμένα. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να γίνει πολιτική διαχείριση και διαγωνισμός ποιος θα είναι μεγαλύτερος συμμέτοχος σε αυτό το περιορισμένο οικονομικό πλαίσιο».
ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ
Επισήμανε ακόμη ότι κάθε φορά που είναι να κάνουν μια μεγάλη κίνηση και προσπάθεια συναντούν τις ενδογενείς αδυναμίες των καποδιστριακών δήμων. Οπως είπε, ο Δήμος Τριφυλίας για μεγάλα έργα ήταν μελετητικά ανέτοιμος και τώρα δημιουργείται το πλαίσιο της προετοιμασίας.
Τώρα ανοίχτηκε και ολοκληρώνεται η μελέτη για το βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων. Τώρα ανοίγει και θα τελειώσει σύντομα η μελέτη για το Αλικοντούζι. Τώρα ανοίγει το θέμα για το master plan του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Είναι τρία μεγάλα θέματα χωρίς να παραβλέπουν και άλλα σημαντικά έργα, όπως η στήριξη των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας όπως και άλλα έργα. 
«Δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο» είπε και συμπλήρωσε πως το ΕΣΠΑ στην περιοχή περιορίστηκε σε μικρά έργα που δεν μπορούν να αλλάξουν την μοίρα της Τριφυλίας. Υπογραμμίζοντας ότι πλέον λειτουργούν χωρίς χρόνο και πίεση. 
Ανακοίνωσε ακόμη ότι η προγραμματική σύμβαση που είχε γίνει μεταξύ Δήμου Περιφέρειας και Λιμενικού Ταμείου και η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε, επιβεβαιώνεται εκ νέου και μπαίνει σε λειτουργία για να αποκτηθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για το λιμάνι. Ανέφερε πως συζητήθηκαν και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο λιμενοβραχίονα και αναμένουν εξελίξεις από την Περιφέρεια.
Μιλώντας τέλος για τις προτεραιότητες ανά ΔΕ ξεκινώντας από την Κυπαρισσία και υπογραμμίζοντας πως στην περιοχή το ΕΣΠΑ δεν έχει λειτουργήσει καθόλου, είπε: «Είναι το λιμάνι για το οποίο δεν υπάρχει καμία ενέργεια. Επίσης η διατήρηση και συντήρηση του Κάστρου, η διατήρηση των παλιών κτισμάτων, αλλά και το κτήριο της παλιάς Εθνικής που υπάρχει προμελέτη, αλλά δεν υπάρχει καμία χρηματοδοτική πηγή.
Για τα Φιλιατρά είναι να προχωρήσει το δίκτυο ύδρευσης, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού και οι συνδέσεις με το βιολογικό.
Για τους Γαργαλιάνους είναι ο βιολογικός καθαρισμός και η εξασφάλιση του νερού τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα, ενώ υπάρχουν όλες οι μελέτες για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου και υπάρχει πρόταγμα για να μπει. 
Πρόταγμα για όλη την Τριφυλία είναι οι άξονες Καλό Νερό – Τσακώνα και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και καθώς υπάρχει δυστοκία, θα πάρει πρωτοβουλία ο δήμος καλώντας όλους τους φορείς. Για να μπει ο δήμος στο ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας. Δεν μπορεί οι πολίτες της Τριφυλίας να καταβάλουν φόρους και να απολαμβάνουν ένα κράτος λειψό και ανύπαρκτο».
Κ.Μπ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/59164-katsivelas-trifylia-dromoi-tsaksna-kalo-nero-filiatra-gargalianoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα