Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εξηγήσεις για τις …«καρατομήσεις»

Αντίδραση της ΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ

Στα δημοσιεύματα περί … «καρατομήσεων» μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, απαντά με δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος Γιώτα Γαζή.
pasok
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει από τη Δευτέρα ακόμα τοmatrix24.gr, παραθέτοντας αφενός την αντίδραση του Μανόλη Όθωνα, αποκαλύπτοντας αφετέρου την απομάκρυνση του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, με την Χαριλάου Τρικούπη να απαντά επισήμως τρεις μέρες μετά.
«Η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ελέγχθηκε ενόψει της συνόδου της στις 28.2. και με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ως προς ορισμένα από τα ex officio μέλη της», σημειώνει η κ.Γαζή.

Θυμίζοντας ότι θεμελιώδης προϋπόθεση προκειμένου να είναι κάποιος μέλος της ΚΠΕ είναι να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και να μην έχει προβεί σε εχθρικές ενέργειες κατά του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τασσόμενος δημόσια υπέρ άλλου κόμματος, «δηλώνοντας δηλαδή έτσι την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνει, υποστηρίζει πως για τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, οι αποφάσεις της ΕΚΑΠ ελήφθησαν σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού.
Σύμφωνα με αυτό : «θα μετέχουν Αριστίδην και όσοι εξελέγησαν το Μάιο του 2012 και δεν εξελέγησαν στην εκλογή του Ιουνίου 2012». Εξηγούν, λοιπόν τώρα στο ΠΑΣΟΚ ότι πρόκειται για όσους ήταν υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κατ' αντιστοιχία του άρθρου αυτού θα συμμετέχουν στην ΚΠΕ οι βουλευτές που εξελέγησαν τον Μάιο ή Ιούνιο του 2012 και ήταν υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν τον Ιανουάριο του 2015. Τούτων δοθέντων, καταλήγει η κ.Γαζή ότι «εξαιρούνται όσοι δεν ήταν υποψήφιοι στην εκλογική αναμέτρηση του 2015 και κατά μείζονα λόγο όσοι ανήκουν πλέον σε άλλα πολιτικά κόμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα