Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

37.000 ευρώ για το «πράσινο» σε πλακόστρωτα, σε ιδιώτη, προκάλεσαν αντιδράσεις

Στα 36.290,90 ευρώ ανέρχεται η δαπάνη για τη συντήρηση πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, εργασία η οποία θα δοθεί σε ιδιώτη έπειτα από πρόχειρο διαγωνισμό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που ήταν η έγκριση δαπάνης, η ψήφιση πίστωσης & ο καθορισμός όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Συντήρηση Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και Γιάννης Κατσούλας, αντέδρασαν, καθώς τα ποσά όπως είχαν κατανεμηθεί στην εισήγηση και το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα, κάθε άλλο παρά μπορούσαν να τους αφήσουν αδιάφορους, αφού για πλατεία πλακοστρωμένη, για παράδειγμα, στο Καλό Νερό προβλέπεται να διατεθούν μερικές χιλιάδες ευρώ για συντήρηση του πρασίνου, ενώ την ίδια στιγμή για το κατά πολύ μεγαλύτερο πάρκο των Γαργαλιάνων και την παιδική χαρά των Γαργαλιάνων, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, επί αντιδημαρχίας Γαργαλιάνων του κ. Ανδρινόπουλου, διατίθενται μόλις 300 ευρώ!Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, σημείωσε ότι η συνολική δαπάνη αναλύεται – κατανέμεται ως εξής: 19.300 ευρώ για το γήπεδο των Φιλιατρών, 2.200 για προμήθεια αρδευτικών, 5.100 για προμήθεια φίκων και τα υπόλοιπα για τα κηπάρια στις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε από την κα Πανουσιοπούλου να αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμένα ανά Δημοτική Ενότητα την κατανομή, η οποία, όπως είπε η κα Πανουσιοπούλου, για τη Δ.Ε. Αετού είναι 1.600 ευρώ, για τη Δ.Ε. Αυλώνος 4.920 ευρώ, ενώ το 2013 ήταν 13.150 ευρώ. Στο σημείο εκείνο, ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε σε ποια σημεία, σε ποιους χώρους θα γίνει συντήρηση πρασίνου, και η κα Πανουσιοπούλου απάντησε πως είναι για το τριγωνάκι στην εθνική οδό, το Δημοτικό Κτήριο Ελαίας και την πλατεία του Καλού Νερού. Για τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, η δαπάνη είναι 4.920 ευρώ, ενώ στην προηγούμενη χρήση 7.778 ευρώ και αφορά στο τρίγωνο στην είσοδο της πόλης, το πάρκο Ιωαννίδη και την κεντρική πλατεία. Για τα Φιλιατρά είναι 4.920 ευρώ ενώ η προηγούμενη 13.150 ευρώ και αφορά στο τρίγωνο στον Πύργο του Άιφελ και το Μνημείο Πεσόντων. Για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι 370 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά στην πλατεία Βιβλιοθήκης (το πάρκο των Γαργαλιάνων) και την κεντρική παιδική χαρά.
Ο κ. Ανδρινόπουλος απόρησε που για πλακόστρωτη πλατεία θα διατεθούν χιλιάδες ευρώ, στο Καλό Νερό, για συντήρηση πρασίνου και είπε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να πληρώνει εργασίες, καθώς έχει και γεωπόνους και προσωπικό (κηπουρούς και εργάτες) και θα έπρεπε να κάνει μόνο προμήθεια υλικών και εφοδίων. Επίσης, τόνισε πως δεν ψηφίζει καμία από αυτές τις δαπάνες, πλην του γηπέδου Φιλιατρών, όπου χρειάζεται ειδικός, και την προμήθεια υλικών, ενώ ζήτησε να γίνει αλλαγή των όρων, με τον κ. Κουκούμη να συμφωνεί και να προτείνει αναβολή.
Για τελευταία φορά ψηφίζουν κάτι τέτοιες δαπάνες και δε θα το ξανακάνουν, ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και ο Γιάννης Κατσούλας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα