Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έντονη αντιπαράθεση για το 20ευρω που κλήθηκαν να πληρώσουν γονείς…

Στον παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας 
Έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σχετικά με τα 20 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν οι γονείς των μικρών παιδιών του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας.
Το θέμα έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αναφέροντας σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και ρωτώντας σχετικά, αλλά τα αίματα άναψαν, όταν ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ευθέως κατηγόρησε τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, Ζαχαρία Κανελλόπουλο, ότι εκείνος έχει ευθύνες που δεν μπήκε ο Δήμος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, και όμως έδινε διαβεβαιώσεις το καλοκαίρι πως δεν πειράζει που δεν μπήκε ο Δήμος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επειδή θα μπει, με πολιτική παρέμβαση (σ.σ. είχε ευχαριστήσει με ανακοίνωσή του ο κ. Κανελλόπουλος και τον πρώην πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον που έλεγε πως επέδειξε στο ζήτημα), σε εθνικό πρόγραμμα, αλλά ούτε κι αυτό έγινε!

Ο κ. Κανελλόπουλος εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στον κ. Κουκούμη, κάνοντας λόγο για πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση, υποστηρίζοντας ότι ξεσηκώνουν τους γονείς και τους τρομοκρατούν χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς τα 20 ευρώ ήταν για να πληρωθεί μια εθελόντρια καθαρίστρια, που προσέφερε υπηρεσίες, επειδή ο Δήμος δεν μπορούσε να προσλάβει προσωπικό.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο του για τους παιδικούς σταθμούς και όσα έχει προσωπικά κάνει για να μπορούν να λειτουργήσουν, χωρίς να ζητηθούν χρήματα από τους γονείς ούτε για τα τροφεία, τονίζοντας πως αυτά δεν τα λέει ο κ. Κουκούμης. Χαρακτήρισε, δε, τους γονείς που απέστειλαν την επιστολή «αδαείς και θρασείς».
Στο θέμα με τα 20 ευρώ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Δημήτρης Κουτσούλης, ο οποίος είναι μέλος στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, σημειώνοντας πως πριν από λίγες μέρες συνεδρίασε το Δ.Σ. του και ούτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο για 20 ευρώ ούτε και έχουν πάρει τέτοια απόφαση, ενώ θύμισε πως άλλα έλεγε η Δημοτική Αρχή, το Σεπτέμβριο, για τους παιδικούς σταθμούς και άλλα πράττει τώρα.
Να παρέμβουν ζήτησαν εκπρόσωποι τον γονέων, ωστόσο ο πρόεδρος του Σώματος δεν τους το επέτρεψε και δεν τους έδωσε το λόγο.

 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα