Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

23η ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»


Εμφάνιση poster NEDA_FINAL_WEB.jpgΟ Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 23 χρόνια διοργανώνει την διάβαση του ποταμού Νέδα στην μνήμη του συγχωριανού μας και τελευταίου προέδρου της Κοινότητος Αυλώνος, Σωτήρη Λαμπρόπουλου, που πρώτος εκείνος μας γνώρισε τη σπάνια ομορφιά της Νέδας.
Χρόνο με τον χρόνο το ποτάμι προσελκύει όλο και μεγαλύτερο πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα. Ως πολιτιστικός σύλλογος, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα να διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σεβασμό στην τέχνη, την λαϊκή παράδοση και την φυσική ομορφιά της περιοχής. Εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε γνωστές τις ομορφιές του τόπου μας σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και θέλουμε οι φίλοι και οι επισκέπτες που θα έρθουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα χωριά μας και τους ανθρώπους τους, έτσι ώστε γυρνώντας στον δικό τους τόπο να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μας. Αυτό πιστεύουμε πως θα είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής των συγχωριανών μας.
Σε αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε πολύτιμο αρωγό την δημοτική και τοπική αρχή και κυρίως τους ανθρώπους του χωριού μας που τις εκπροσωπούν, με την βοήθεια των οποίων διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου για το γεφύρι του Δαμνιά
 Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 4 χλμ. περίπου.
 Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του συλλόγου και την προσφορά ντόπιων παραγωγών.
 Πορεία προς τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο.
 Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
 Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.
 Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
 Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)
 Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με φαγητό και μουσική, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.
 Η συνδρομή των 10 ΕΥΡΩ περιλαμβάνει τη μεταφορά από το γήπεδο στη Νέδα και αντίστροφα, αναμνηστικό μπλουζάκι και κολατσιό στο ποτάμι.
 Οι μικροί πεζοπόροι έως 12 ετών δεν πληρώνουν.
Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++)
Συνολικό μήκος διαδρομής περίπου 8 χλμ.
Συμβολή στην ασφαλή διάβαση έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. (παράρτημα Καλαμάτας).
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό -σορτσάκι, κλειστά αθλητικά παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
6977 191331 (Γιάννης Χριστόπουλος),
6977 975535 (Σπύρος Τρουπάκης)
στο email: avlonamess@gmail.com
και στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών
www.avlona-messinias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα