Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Με εντάσεις και απουσίες μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη για τις εκβιάσεις νυχτερινών μαγαζιών


Με μεγάλο ενδιαφέρον, πάρα τις πολλές εντάσεις και τους μάρτυρες που δήλωσαν ή υπαινίχθηκαν ότι ακόμα και τώρα φοβούνται, ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 10 κατηγορουμένων για την υπόθεση συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης για την εκβίαση νυχτερινών καταστημάτων της Καλαμάτας.
Βασικός κατηγορούμενος, ως αρχηγός της οργάνωσης, είναι ο 52χρονος που έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια ως ηθικός αυτουργός στη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι (τις οποίες αρνείται). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις εντολές για τις εκβιάσεις στα υπόλοιπα μέλη έδινε μέσω κινητού τηλεφώνου από τις φυλακές Κερκύρας, όπου ήταν κρατούμενος εκείνη την περίοδο.
Η δίκη χθες ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων. Από τους 31 που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, το «παρών» έδωσαν περίπου οι μισοί. Κατέθεσαν, δε, κάποιοι βασικοί μάρτυρες, ενώ σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχισθεί με τους υπολοίπους.
Στο εδώλιο, εκτός από τον 52χρονο, κάθονται ένας 32χρονος Καλαματιανός στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του «εισπράκτορα», ένας 49χρονος από την Αθήνα με πλούσιο ποινικό μητρώο, ο 33χρονος Αλβανός που έχει καταδικασθεί με δις ισόβια για τη δολοφονία του Φελιμ Μεσάι και για συναυτουργία στη δολοφονία του ανήλικου Κέρι Μεσάι, ένας 28χρονος από την Αθήνα, ένας
30χρονος από την Καλαμάτα, ένα 36χρονος από την Αθήνα, ένας 26χρονος από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, ένας 24χρονος από την Καλαμάτα κι άλλος ένας 36χρονος από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.




 
- See more at: http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα