Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου στην ΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή για το μνημόνιο

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση, είπαμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν είναι σουρεαλισμός».
Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη αλλάζει, η ελπίδα έρχεται είπαμε, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο είπαμε, και
δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα επιτρέψουμε ότι η ελπίδα θα σβήσει υπό το κράτος του δικού μας πανικού». Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος». Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, αλλά η Αριστερά δεν είναι ικανή για όλα, ανέφερε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο ”the game is over”, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση.
Η πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου, τα ερωτήματα είναι αδήριτα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν με απερίφραστο τρόπο εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων ως επικήδειος». Τέλος, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή, θεσμική νομιμοποίηση, το δημοκρατικό δικαίωμα να αλυσοδέσει τη χώρα με Μνημόνιο προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν πρώτα να ψηφιστεί Μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα