Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Όλη η ΚΥΑ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ΕΡΤ – Ποιες είναι οι απαγορεύσεις για σποτ, δημοσκοπήσεις



Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΡΤ αναφορικά με την κάλυψη των δραστηριοτήτων των Επιτροπών Υποστηρίξης και των κομμάτων κατά τη διάρκεια της σύντομης εκστρατείας για το δημοψήφισμα της Κυριακής δίνει η ΚΥΑ που υπογράφουν για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας Νίκος Βούτσης και Νίκος Παππάς.
Συγκεκριμένα:
  1. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να οργανώσει μία (1), τουλάχιστον, ομαδική συζήτηση με εκπροσώπους των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, σε περίπτωση που δεν έχει συσταθεί Επιτροπή Υποστήριξης, διάρκειας τουλάχιστον εξήντα (60) πρώτων λεπτών, εφόσον συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές σε αυτό. Ως ώρα μετάδοσης των συζητήσεων αυτών ορίζεται το διάστημα από 17:00 έως 23:30. Τη συζήτηση έχουν την υποχρέωση να μεταδώσουν την ίδια ημέρα είτε απευθείας, είτε μαγνητοσκοπημένες ή μαγνητοφωνημένες και οι νομίμως λειτουργούντες ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.
  1. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να καλύψει μία (1) ή περισσότερες συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις υποστήριξης, που θα επιλέξουν οι παραπάνω Επιτροπές Υποστήριξης ή τα κόμματα σε περίπτωση που δεν έχει συσταθεί Επιτροπή Υποστήριξης, με χρόνο διάρκειας κάλυψης έως ενενήντα (90) πρώτα λεπτά.
Παράλληλα  η ΕΡΤ Α.Ε., καθώς και οι νομίμως λειτουργούντες ενημερωτικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, αντίστοιχα, καθώς και οι φορείς συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής έχουν υποχρέωση να διαθέσουν δωρεάν ένα δεκαπεντάλεπτο ημερησίως, από 09.00 έως 24.00 σε κάθε Επιτροπή Υπο  στήριξης, για την παρουσίαση των θέσεών τους επί του δημοψηφίσματος. Κατά την διάρκεια των δεκαπενταλέπτων αυτών επιτρέπεται στις Επιτροπές Υποστήριξης ή τα κόμματα, να μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα, τα οποία δεν μπορούν να υπερβούν το ένα τέταρτο (1/4) του εκάστοτε διατιθέμενου δεκαπεντάλεπτου χρόνου.
  1. Ο συνολικός χρόνος που διατίθεται για την μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, αφενός από την ΕΡΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης ορίζεται σε τουλάχιστον δέκα (10) λεπτά ημερησίως κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 24.00 και αφετέρου από τους φορείς παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής ορίζεται σε τουλάχιστον πέντε (5) λεπτά ημερησίως κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 24.00.
Επιπλέον απαγορεύεται η μετάδοση δημοσκοπήσεων μία (1) ημέρα πριν από την διενέργειά του δημοψηφίσματος και έως την 19η ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, ενώ κατά την διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, καθώς και κατά την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και μέχρι τις 19:00 δεν επιτρέπεται η μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων και συγκεντρώσεων ή άλλων εκδηλώσεων των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων με εξαίρεση τις δηλώσεις των επικεφαλής των Επιτροπών Υποστήριξης και των αρχηγών κομμάτων που γίνονται κατά την διάρκεια της δημοψηφισματικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα