Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Όλη η αλήθεια για το νερό με λεμόνι

Όλη η αλήθεια για το νερό με λεμόνιΤο νερό με λεμόνι θεωρείται από πολλούς επαγγελματίες διατροφολόγους μία σημαντική δύναμη απώλεια βάρους. Πολλοί θα λέγανε ότι πρόκειται για έναν ακόμη μύθο περί των κιλών, αλλά μάλλον πρόκειται για μια πραγματικότητα. Πράγματι, το νερό με λεμόνι λειτουργεί βοηθητικά προς τη βελτίωση του σώματός σας.
Εκτός του ότι διαθέτει ιδιότητες που είναι ευνοϊκές για την απώλεια βάρους, το ρόφημα αυτό διασφαλίζει επίσης την απομάκρυνση τοξίνων, προσφέρει ενέργεια και καθαρίζει τις ακαθαρσίες του οργανισμού. Η πρωινή κατανάλωση κυρίως ενεργοποιεί τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού, αλλά και τη φυσική διαδικασία καθαρισμού του. Η αρχή αυτή λειτουργεί αναλογικά. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο νερό με λεμόνι πίνετε, τόσο περισσότερο επιταχύνετε την απώλεια βάρους.
Πιο ειδικά, ο συνδυασμός του λεμονιού και του νερού αποτελείται από φυσικά συστατικά, φυσικές
ουσίες (χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή επεξεργασμένα στοιχεία) υγιεινές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, λοιπόν, δεν προσθέτει θερμίδες στο σώμα σας κάθε φορά που το πίνετε. Σκεφτείτε το ως εξής: Ας πούμε ότι έχετε αντικαταστήσει ό, τι σας αρέσει να πίνετε καθημερινά με νερό με λεμόνι. Αν και οι χυμοί φρούτων δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, το νέο σας ποτό έχει μηδέν. Φανταστείτε, επίσης, ότι θα αντικαταστήσετε τα ποτά με λεμονόνερο κάθε μέρα για μήνες ή ακόμη και για ένα έτος. Αυτή η απουσία των θερμίδων είναι εκείνη που σας βοηθά να χάσετε βάρος.
Καθαρίζει τις τοξίνες
Εάν το κόλον σας δεν καθαριστεί σωστά, δημιουργούνται παρατεταμένα απόβλητα και, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η συσσώρευση των αποβλήτων προσθέτει βάρος στο σώμα σας, οπότε αν μπορείτε να πίνετε νερό με λεμόνι τακτικά, θα καθαρίζονται τα έντερά σας με μεγαλύτερη συχνότητα. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι θα χάνετε βάρος με τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Επίσης βοηθά το πεπτικό σύστημα, μειώνει τις πιθανότητες για διάρροια και δυσκοιλιότητα, διότι προωθεί τις λειτουργίες των εντερικών υγρών.
Όλη η αλήθεια για το νερό με λεμόνιΜειώνει το αίσθημα πείνας
Λόγω της παρουσίας της πηκτίνης, ίνας στο λεμόνι, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της πείνας σας. Έτσι, λοιπόν, μαζί με τον καθαρισμό του εντέρου σας αποτελεί έναν δυνατό συνδυασμό στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.
Μειώνει το φούσκωμα
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, το πόσιμο νερό με λεμόνι μπορεί επίσης να μειώσει το φούσκωμα, δρα ως ήπιο, φυσικό διουρητικό. Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε φούσκωμα μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερα να καταλάβετε τι είναι αυτό που το προκαλεί και να σταματήσετε ενδεχομένως αυτές τις συνήθειες: Γρήγορη κατανάλωση φαγητού, ανθρακούχα ποτά, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλάτι κά.
Τώρα ξέρεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα