Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

«Το σοκαριστικό θα ήταν να μην έχει η Ελλάδα έκτακτο πλάνο»


Σε νέο του άρθρο στους Νew York Times, o Πολ Κρούγκμαν σχολιάζει το «σχέδιο Βαρουφάκη». «Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας είχε το δικαίωμα να μην επικαλεστεί αυτό το σχέδιο μπροστά στους εκβιασμούς που δέχτηκε από τους πιστωτές», σημειώνει.
Ο Πολ Κρούγκμαν σημειώνει ότι «Οι άνθρωποι είναι προφανώς σοκαρισμένοι, σοκαρισμένοι επειδή έμαθαν ότι η Ελλάδα είχε πράγματι σχέδιο εισαγωγής παράλληλου νομίσματος στην περίπτωση που αυτό θα ήταν απαραίτητο» προσθέτοντας ότι «εννοώ ότι θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό αν δεν υπήρχαν έκτακτα σχέδια».

Παράλληλα τονίζει με νόημα «κάποια μέρα, ίσως, μάθουμε τι έκτακτα σχέδια είχαν οι ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. Σχέδια να εισβάλουν στον Καναδά; Ίσως. Πλάνα να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο στο ενδεχόμενο μίας ρατσιστικής συγκέντρωσης λευκών; Ίσως».

Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει πως «το θέμα είναι αν ο Τσίπρας είχε το δικαίωμα να μην επικαλεστεί αυτό το σχέδιο μπροστά στους εκβιασμούς που δέχτηκε από τους πιστωτές». «Νομίζω ότι έκανε λάθος, αλλά μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο τεράστια ευθύνη είχε και μπορεί να μη μάθουμε ποτέ ποιος είχε τελικά δίκιο», καταλήγει.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα