Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

To ΔΝΤ κάνει μούτρα στην Ελληνική κυβέρνηση και παίζει με την Ελλάδα

imf-dnt-euroΓράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν αρκετά δραματικό για να κάνει τους αξιωματούχους του ΔΝΤ να αποφύγουν τα παιχνίδια και τα μουτράκια στα οποία επιδίδονται τώρα.
Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είχε δώσει την έγκρισή της προκειμένου το ΔΝΤ να επιστρέψει στη χώρα, αμέσως μόλις της ζητήθηκε, εντούτοις, το ΔΝΤ ξαφνικά πάγωσε την αναχώρησή του αφήνοντας έτσι να διαφανεί άλλη μία εμπλοκή.
Η πηγή την οποία επικαλείται o Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα και δεν έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία να ζητεί την επιστροφή των στελεχών του Ταμείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την έγκριση της αποστολής, το ΔΝΤ είχε ενημερώσει ότι τα στελέχη του θα αναχωρούσαν σήμερα για την Αθήνα.»
Ο εκπρόσωπος του Τζέρυ Ράις, απαντώντας σε ερώτηση του Έθνους, δήλωσε ότι «δεν έχει ημερομηνία για την επιστροφή. Είναι μια κατάσταση, είπε, που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρισθεί τα τυπικά και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε». Αυτό που συνεπάγεται είναι ότι το ΔΝΤ ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε αποκλειστική επιστολή στο ΔΝΤ που να παρακαλεί για την επιστροφή του, όπως είχε ζητήσει ο Πολ Τόμσεν, αλλά αρκέστηκε σε μία γενικότερη επιστολή με αποδέκτες όλους τους θεσμούς. «Η
ελληνική κυβέρνηση έστειλε μία γενική επιστολή σε όλους τους Θεσμούς, και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου» αναφέρουν οι πληροφορίες του Έθνους.
Ένας ακόμη λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την εμπλοκή είναι η επιθυμία του ΔΝΤ να έχει συναντήσεις με υπουργούς και όλους τους αρμόδιους για το πρόγραμμα. «Πρέπει να μιλούμε με όσους θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος», αναφέρουν.
Μετά την ντροπιαστική συνθηκολόγηση επιστρέφουμε στις συμπεριφορές του 2010 από ό,τι φαίνεται, με τα μέλη της Τρόικα να έχουν πλέον απαιτήσεις και για το παραμικρό, να ψέγουν την κυβέρνηση για το κάθε τι που τους κακοφαίνεται και φυσικά χωρίς να πάρουν και καμία ευθύνη όταν η επιβαλλόμενη η πολιτική τους αποτύχει παταγωδώς. Καλά πάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα