Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Οι 8 άμεσες κινήσεις- Τί ζήτησε μέσω facebook ο Π. Πολάκης λίγο πριν γίνει υφυπουργός


ΠΟΛΑΚΗΣ

Οκτώ  άμεσες κινήσεις για να πετύχει η κυβέρνηση, πριν την επόμενη σύγκρουση με την Ευρώπη του Σόιμπλε, προσδιόρισε ο νέος υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, με ευθύνη στην προσπάθεια κατά της διαφθοράς, Παύλος Πολάκης, λίγο πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή του στην κυβέρνηση σε ένα κρίσιμο τομέα. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο κ. Πολάκης έγραψε:
 Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Μετά τον ωμό εκβιασμό που δέχτηκε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις Βρυξέλλες και τη βαριά και ασηκωτη συμφωνία που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε, έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ένα άσχημο κλίμα τόσο μέσα στην κυβέρνηση όσο και στον κόσμο.
Πιστεύω ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί με ουσιαστικό τρόπο, αρκεί η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσες και θαρραλέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα υλοποιούνται παράλληλα με τους μνημονιακούς νόμους τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να νομοθετήσουμε και να διαχειριστουμε την εφαρμογη τους .
Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι όλα όσα λέγαμε προεκλογικά τα εννοούσαμε και θα τα υλοποιήσουμε, όσο ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο της αντιπαράθεσης με την Ευρώπη του Σόιμπλε.
Πιο αναλυτικά απαιτείται:

1. Άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για τις συχνότητες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει να είναι η καταβολή των οφειλομένων. Όποιο κανάλι δεν συμμορφωθεί θα πρέπει να κλείσει.
2)Προσωπικη συμμετοχη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο διαφθοράς προκειμένου να δοθεί ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε τη διαπλοκή. Επιτάχυνση των διαδικασιών με τις διάφορες λίστες, π.χ. λίστα Λαγκάρντ,, ώστε οι εμπλεκόμενοι είτε να οδηγηθούν σε συμφωνία με το δημόσιο είτε να προφυλακιστούν.
3. Προσωπική συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο οικονομικών έτσι ώστε να υλοποιηθεί ταχύτητα η προεκλογική μας εξαγγελία σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
4. Άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων παρουσία εισαγγελέα, υπαλλήλων του ΣΔΟΕ καθώς και του δικαιούχου, προκειμένου να καταμετρηθούν τα μετρητά και να κατατεθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο δικαιούχος θα πρέπει μέσα σε διάστημα δυο ημερών να αποδείξει ότι το χρηματικό ποσό είναι φορολογημένο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιείται άμεση κατάσχεση υπέρ του δημοσίου σε ποσοστό 40%. Αν όπως ακούγεται σε θυρίδες είναι τοποθετημένα περίπου40- 50 δις, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσδοκούμε σε έσοδα της τάξης των 10-15 δις .
5. Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από το υπουργείο υγείας προκειμένου να νομοθετηθούν αλλαγές στον τόπο προμηθειών υγειονομικού υλικού, θεσμοθετώντας την κεντρική τιμολόγηση των υλικών. Ο τομέας των προμηθειών υγειονομικού υλικού, αποτέλεσε για δεκαετίες και εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα προνομιακό πεδίο δράσης για κάθε λογής «αρπακτικά» τα οποία ήρθε η ώρα να πάρουν το μήνυμα ότι το πάρτι τελείωσε.
6. Άμεση στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με νέους και καθαρούς ανθρώπους. Στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε: οι υπουργοί θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τις διοικήσεις με άτομα τα οποία θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν τον πολιτικό μας σχεδιασμό.
7. Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κρατικό μηχανισμό στις περιφέρεις και τους δήμους. Μέσα στις αρμοδιότητες αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η οικονομική διαχείριση, μέχρι ενός ποσού, δημοσίων έργων και υπηρεσιών. Η κεντρική διοίκηση και τα υπουργεία θα πρέπει να θέτουν τους κανόνες και να πραγματοποιούν τον τελικό κατασταλτικό έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες και σπάνε οι πελατειακές σχέσεις. Σε αντίθεση με την κεντρική διοίκηση, η οποία ουσιαστικά δεν λογοδοτεί σε κανένα, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι λογοδοτούν και ελέγχονται καθημερινά από τους πολίτες.
Όλες οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να υλοποιηθούν ανεξάρτητα και παράλληλα με τους μνημονιακούς νόμους. Με τον τρόπο αυτό χτυπάμε τον πραγματικό εχθρό και βάζουμε επί της ουσίας απέναντι μας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα δηλαδή που δημιούργησαν το παρόν σάπιο κράτος.
Αν οι κινήσεις αυτές αποδειχθούν αποτελεσματικές, που είμαι πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούν, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αναδιανομή του πλούτου προς τα χαμηλα κοινωνικα στρώματα (άνεργοι, αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.α). Αν από την άλλη το σύστημα της διαπλοκής δεν μας αφήσει να προχωρήσουμε ρίχνοντας την κυβέρνηση,σε συνεργασια με τουσ "εταιρουσ"τότε θα πάμε σε εκλογές έχοντας αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο και διατυπωνοντας και θετικο διακυβευμα και οχι μονο απολογια για την συμφωνία.
Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ
Παύλος Πολάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα