H υπόθεση (μητέρας και κόρης) Βαλαβάνη θα δείχνει τόσο αδιάφορη όταν την ερχόμενη Κυριακή θα σκάσουν τουλάχιστο 3 ακόμη κανόνια με Ελληνες πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα να σηκώνουν 5 εκατομμύρια ευρώ με κλειστές τράπεζες και τα capital controls σε ισχύ.
Αλλά ακόμη κι αυτά τα κανόνια σε λίγο καιρό θα έχουν ξεχασθεί από έναν λαό με κοντή μνήμη και δίχως αντιστάσεις, τον οποίο συνειδητά εμπαίζουν οι κυβερνήσεις του. Το πιο σκοτεινό και το πιο βρώμικο παιγνίδι, το πιο ακριβό, το πιο πολυτελές, το πιο κερδοφόρο και στο οποίο εμπλέκονται πάσης φύσεως κοράκια των αγορών έχει στηθεί γύρω από 400 δις ευρώ εμβάσματα Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2015.
Κι όμως γι΄ αυτή την μαφιόζικη απόδραση των δις ευρώ υπάρχουν τα ίχνη του χρήματος. Σε συγκεκριμένες λίστες που είδαν ακόμη και το φως της δημοσιότητας υπάρχουν ονόματα διευθύνσεις και λογαριασμοί. Και αίφνης η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κατάπιε μόνο την λίστα Λαγκάρντ αλλά και όλες τις σχετικές λίστες.
Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση η οποία εξαπέλυε μύδρους κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων
για συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Και τώρα έρχεται η εκλεγμένη πρώτη φορά αριστερά να συρταρώσει όλες τις σχετικές λίστες με το ίδιο θράσος που το έκαναν και οι προηγούμενοι.
Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει ένα ατιμωτικό για την ίδια 3ο Μνημόνιο με την κουτοπονηριά να μην το εφαρμόσει, το λόμπι της δραχμής ενός και εκτός της χώρας ποντάρει πλέον ένα μέρος από τα 400 δις ευρώ σε συγκεκριμένο προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο.
Ψηλά στην λίστα του συγεκριμένου λόμπι που κάθε άλλο παρά αόριστο και ασαφές είναι βρίσκονται βαριά ονόματα του τόπου τα οποία πρωταγωνίστησαν στην διασπάθιση 1.300 δις ευρώ κοινοτικά κονδύλια που δόθηκαν από την Ευρώπη σαν ενισχύσεις στην Ελλάδα από το 1980 ως σήμερα.
Μια από τις τελευταίες πράξεις του λόμπι της δραχμής είναι-σύμφωνα με πληροφορίες- η αγορά και δωρεά ενός νεόκτιστου, εντυπωσιακού και πολυόροφου κτιρίου στο Μανχάταν σε πολιτικό πρόσωπο-εκ των 300 της ελληνικής βουλής.
Στην συγκεκριμένη "δωρεά" υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ρήτρα. Το πρόσωπο-αποδέκτης της δωρεάς θα έχει, προς ώρας, την δυνατότητα να εισπράττει το ιλιγγιώδες ποσό των ενοικίων αλλά δεν θα έχει την δυνατότητα να πουλήσει ούτε ένα διαμέρισμα (πόσο μάλλον ολόκληρο τον πύργο) παρά μόνο εάν γίνει πρωθυπουργός και επιστρέψει τη χώρα στη δραχμή!!!
Τότε θα εκπέσει αυτόματα η ρήτρα μεταπώλησης και ο δικαιούχος πολιτικός-πρωθυπουργός γαρ θα μπορεί να απολαύσει το έργο του!
Σατανικό ε;
Ο πρώτος που έκανε λόγο για τα συγκεκριμένα εμβάσματα καθώς και τις σχετικές καταγγελίες ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ανάμεσα σ΄αυτούς που έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό με αυτό τον τρόπο είναι και πολλά από τα βαριά ονόματα των εγχώριων ΜΜΕ, βαρόνοι, πολιτικοί, τηλεβίζιτες και πάει λέγοντας. Η πιο καυτή λίστα αφορά τα ονόματα των βαρύγδουπων τηλεστάρ της δημοσιογραφίας.
Ο Καρχιμάκης μάλιστα επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε κατ΄ επανάληψη ζητήσει να ακυρωθεί ο Νόμος του 2013 περί αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα του εξωτερικού.
Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων,για εννέα ολόκληρα χρόνια, -σημείωνε ο Καρχιμάκης-όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα .
Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008 .....
Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (αξιοποιώντας την πρόταση Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β. Βενιζέλος το 2012) τον αναδρομικό διασταυρωτικό  έλεγχο από το  έτος 2000 και μετά για όλους όσοι έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ.
Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης .
Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια διαρκής προσπάθεια από την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.
Η άμεση αντιμετώπιση κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης ,που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.
Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013.
Αυτή ήταν η φοβερή καταγγελία Καρχιμάκη, ο οποίος στην ουσία περιέγραφε το υπαρκτό και προσωποποιημένο πλέον λόμπι της δραχμής.