Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ακούστε τον απόκοσμο ήχο που έχει αναστατώσει τη Θεσσαλονίκη (ηχητικό)



Ο υπόκωφος αυτός ήχος, ο οποίος μοιάζει να προέρχεται από το έδαφος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στα ισόγεια σπίτια και τους δρόμους της περιοχής.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αφού αρκετοί τον αποδίδουν στο υδραγωγείο που βρίσκεται εκεί και σε πιθανή βλάβη στη λειτουργία του, ενώ άλλοι υποθέτουν πως ίσως οφείλεται σε κάποιον αγωγό του φυσικού αερίου.
Στο μυστήριο αυτό αναφέρθηκε και ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο της πόλης να κάνει μελέτες και να δει αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό. Όπως τόνισε ο κ. Χουλιάρας πρόκειται σε κάθε περίπτωση για τοπικό φαινόμενο.
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Βασίλης Μέλφος που επισκέφθηκε το σημείο το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου επίσης κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, ωστόσο δεν βρήκε την «πηγή».
Ούτε η ΕΥΑΘ κατάφερε να βρει την προέλευση, λέγοντας πως δεν οφείλεται ούτε στο δίκτυο του νερού ούτε στη λειτουργία του υδραγωγείου.
Ακούστε τον ήχο:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα