Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κυπαρισσία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα ενάντια σε ΣΜΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας διοργανώνει ο Σύλλογος Γιαννίτσαινας – Βαθύ Κυπαρισσίας «Ο Άγιος Διονύσιος» σήμερα Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου μισή ώρα αργότερα συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το θέμα του ΣΜΑ κατόπιν αιτήσεως 11 δημοτικών συμβούλων.
Διοίκηση και μέλη του Συλλόγου, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και της πόλης, είναι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι από τη στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη, καθώς πριν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021, οπότε και ερωτηθείς σχετικά από το Δημήτρη Δριμή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος ανακοίνωσε Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Βιολογικό Καθαρισμό της Κυπαρισσίας, κανένας δεν είχε ενημερώσει κατοίκους και Δημοτικό Συμβούλιο.
Ούτε, όμως, και μετά τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα έγινε από τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη ενημέρωση στο Σώμα και στην κοινωνία.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 28 Ιανουαρίου 2020, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, είχε αναφερθεί στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας.
Σε ρεπορτάζ του «Θ» από τη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020, που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 με τίτλο «Δ.Σ. Τριφυλίας: Για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα συζητήσουν Λεβεντάκης με Νίκα» αναγράφεται: «Σε δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης. Σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις του, δίδοντας απαντήσεις σε θέματα κι ερωτήματα που είχαν τεθεί από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ύστερα από την τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευόπουλου ότι η καθαριότητα, μετά την αποχώρηση του κ. Ασημακόπουλου, έχει “χαλαρώσει”, ο δήμαρχος Τριφυλίας είπε ότι θα πάει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για χώρο Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προσθέτοντας ότι θα πάρουν press containers. Θα δούμε, είπε, με τον κ. περιφερειάρχη για το χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης, ενώ αναφέρθηκε στη δυσκολία και το κόστος των απορριμματοφόρων να πηγαινοέρχονται στο Αλιμάκι για τα σκουπίδια. Εκείνο, ωστόσο, που δε διευκρινίστηκε είναι το πού θα χωροθετηθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα όρια του Δήμου Τριφυλίας, εάν βεβαίως υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις, κι αν τυχόν θα δέχεται και από αλλού απορρίμματα.
Επίσης, εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ, καθώς και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, στην 39η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, θέμα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης, ο Δημήτρης Δριμής.
Απόντος του δημάρχου απάντησε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ήδη έχουμε προβλέψει μες στα οχήματα που είναι να ’ρθουνε να ’ρθει κι ένα τράκτορας press container 45άρι, έχει πάρει μια παράταση ο ανάδοχος, θα ’ρθεί περίπου σ’ ένα μήνα. Κι έχουμε και προβλέψει να κάνουμε Σταθμό Μεταφόρτωσης εδώ στο Βιολογικό».
Στο σημείο εκείνο παρενέβησαν με ερωτήσεις και τοποθετήσεις οι Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Αδρακτάς και Δημήτρης Δριμής. Όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022: «Η ρητή, καθαρή και ξάστερη αντίθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην αυθαίρετη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας έγινε πασιφανής στη συνεδρίαση του Σώματος το απόγευμα της Τρίτης απόντος του δημάρχου.
Προ ημερήσιας διάταξης ήχησαν “τύμπανα πολέμου” για το μείζονος σημασίας θέμα του ΣΜΑ που τέθηκε με ερωτήματα και παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση προς τους αντιδημάρχους Αντώνιο Βλάχο και Γεώργιο Ασημακόπουλο, και με ευθείες βολές για αυθαιρεσία και εν κρυπτώ μεθόδευση, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας και της κοινωνίας της Κυπαρισσίας.
Στις πιεστικές ερωτήσεις “ποιος το αποφάσισε;”, η απάντηση – ομολογία του αντιδημάρχου κ. Βλάχου ότι το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας συζήτησε μεταξύ της η Δημοτική Αρχή και το αποφάσισε ο κ. δήμαρχος, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων που ρωτούσαν “ποιοι είστε εσείς; Τι νομίζετε ότι είστε; Ποιος νομίζει ότι είναι ο δήμαρχος;”. Οι αντιδράσεις έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις μετά την τοποθέτηση του κ. Ασημακόπουλου ότι δε γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι είναι ΣΜΑ, τονίζοντας “μπείτε στο google και δείτε ΣΜΑ στα τριάντα μέτρα από τα σπίτια κι ερχόμαστε εδώ και λαϊκίζουμε…”».
Στην Κυπαρισσία, Συμβούλιο Κοινότητας, κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων αντιδρούν στη μεθόδευση και την προοπτική εγκατάστασης ΣΜΑ στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού και στο πλαίσιο των αντιδράσεων, που θα κλιμακωθούν, εντάσσεται η αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα