Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός ανήλικης - Δικηγόρος ιερέα: ''Αν έχουν βάση όσα λέει το κορίτσι, θα αποχωρήσω από την υπεράσπιση''

Για την υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον 37χρονο ιερέα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, μίλησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ τους και πως ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, όμως ξεκαθάρισε πως αν έχουν βάσει όσα υποστηρίζει η κοπέλα τότε υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την υπεράσπιση του 37χρονου.
"Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πορνογραφικού υλικού, δεν υπάρχει το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι υπήρξε μεταξύ του ιερέα και της ανήλικης, βιασμός ή ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ούτε ένα μήνυμα ούτε το παραμικρό στοιχείο. Εάν υπήρχαν μηνύματα, το κορίτσι δεν θα είχε κρατήσει ένα μήνυμα για ένα ραντεβού ή μια φωτογραφία;", υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρόπουλος και συμπλήρωσε πως "εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο που καταγγέλλει η ανήλικη, είναι κατακριτέο και πρέπει να πληρώσει ο ιερέας. Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία".
''Θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους γονείς της''
"Εάν του έστειλε ερωτικό μήνυμα το κορίτσι, θα έπρεπε ο ιερέας να το είχε συνετίσει και να ενημερώσει τους γονείς του. Ο ιερέας είναι πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, εάν φθάσαμε στο σημείο για ίδιον όφελος να καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε έναν ιερέα, τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά", συμπλήρωσε.
Ο συνήγορος του ιερέα, σε βάρους του οποίου μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρονται να έχουν γίνει τουλάχιστον ακόμη δύο καταγγελίες, επανέλαβε πολλάκις πως "δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα, δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία εκτός από της ανήλικης", ενώ σχετικά με το κορίτσι είπε πως "ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Είμαι υπερασπιστής και οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη".
''Θα αποχωρήσω από την υπεράσπισή του''
"Είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα λέει το κορίτσι. Εάν υπάρχει βάση σε όσα λέει η ανήλικη, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσω και από την υπεράσπιση του", σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα