Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΦΩΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ



ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ιστορία, είναι ένα από τα θεμέλια ανάπτυξης για κάθε τόπο. Μια από τις βασικές διακηρυκτικές αρχές των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ είναι και θα είναι σταθερά η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. 
Η μνημειακή μουριά “Ταμβάκη” η οποία είχε μπει στο στόχαστρο σκοταδιστικών κύκλων, κινδύνευε με την κοπή – εκκρίζωση της από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. 
Είχαν υπάρξει καθ΄ υπόδειξιν “γνωματεύσεις επιστημόνων”, ενάντια στην ηθική και στην επιστημονική τους δεοντολογία, που συνεργούσαν στην καταστροφή της. Είχε επίσης υπάρξει, έκδοση Άδειας Μικρής Κλίμακας από την Πολεοδομία, για την κοπή κι εκκρίζωσή της. Η συγκεκριμένη άδεια εκδόθηκε μετά από ενέργειες ειδικής συμβούλου της Δημοτικής Αρχής – πέρα από τις αρμοδιότητές της – και όχι της εκ του νόμου αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας.
Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, εάν “...δεν είναι αρμόδια να  ελέγχει τη νομιμότητα ή μη και την αποφασιστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή για το αν λαμβάνεται υπόψη η έκφραση γνώμης του Τοπικού Συμβουλίου”, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ τονίζουν ότι χωρίς την ΗΘΙΚΗ, οι κοινωνίες των ανθρώπων θα καταλήξουν στο χαμό! Ταυτόχρονα επιβραβεύεται η δύναμη του ισχυρού, να επιβάλλει απόψεις. Έτσι καταργείται
το περί “δικαίου συναίσθημα” που πρέπει να διακατέχει τους πολίτες και η αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας. 
Η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ομορφιές, τα προϊόντα που παράγει ένας τόπος είναι εκείνοι οι πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να ασκείται η διοίκηση του τόπου. Σταθερότατη θέση των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ επίσης είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ώστε να πάψουν τα Φιλιατρά μας να είναι μια πόλη – φάντασμα!
Φιλιατρά, 17 Γενάρη 2022
Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα