Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Έπεσαν υπογραφές για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι


Υπογράφηκε χθες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Πύλος - Μεθώνη, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 20 ευρώ περίπου.
“Ο εργολάβος μπορεί να εγκατασταθεί άμεσα” σημείωσε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι με το έργο -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- ολοκληρώνεται ο άξονας από Κυπαρισσία μέχρι τον κόμβο στο Ρωμανού, καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι. “Ακολουθούν δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα, ο δρόμος από Ικλαινα μέχρι Ρωμανού και η παράκαμψη της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, έτσι ώστε ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας να λειτουργεί σε συνέργεια με τον άξονα Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό” επισήμανε ο Π. Νίκας.
Η βελτίωση του τμήματος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι μήκους 8,836 χλμ., που υλοποιείται με πίστωση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 - 2020, περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων. Ειδικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μία μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων. Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα