Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Σχολεία: Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου και οι διορισμοί των μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών


Πριν από τις 15 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να έχουν γίνει τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με το alfavita.
Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στο alfavita.gr ότι στο υπουργείο Παιδείας γίνονται όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί το γρηγορότερο ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που θα εγκρίνει τις πιστώσεις.
Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι υπολογίζει μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών.
Στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, και η υπουργός Παιδείας.
«Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε το διορισμό κι άλλων περίπου 8.600 εκπαιδευτικών στα σχολεία» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να αναλάβουν οι νέοι εκπαιδευτικοί προϋπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος, όπως είπε, να υπάρξει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών.
Οι διορισμοί θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή, στην γενική εκπαίδευση και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Δ. Μπράτη, πρώην Πρόεδρο της ΔΟΕ, Προεδρεύοντα του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, το σενάριο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία έχει, περίπου, ως εξής:
- 1.500 ειδική αγωγή
- 2.000 δευτεροβάθμια
- 5.000 πρωτοβάθμια εκ των οποίων:3.000 ΠΕ70,
950-1.000 ΠΕ60 και
1.000, περίπου, ειδικότητες.
Ωστόσο η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή δήλωσε ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί με τις εκτιμήσεις για την κατανομή δεν ισχύουν και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να κάνουν εισήγηση σχετικά με την με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα